Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Κολομπαρόπιτα Χαλκιδικής

1 ½ κιλό κολοκυθάκια
3 αυγά
2 φλ. καφέ σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. γάλα
? φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα
Λίγο αλεύρι για πασπάλισμα

Κολομπαρόπιτα Χαλκιδικής

Αρχικά τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και έπειτα τα αφήνετε σε σουρωτήρι για περίπου 1 ώρα, ώστε να στραγγίσουν. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι και το αλεύρι) και μετά προσθέτετε τα κολοκύθια. Λαδώνετε τον πάτο ενός ταψιού και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια, απλώνετε στο ταψί το μείγμα με ομοιόμορφο τρόπο και από πάνω ρίχνετε λίγο ακόμη λάδι και αλεύρι.

Κολομπαρόπιτα Χαλκιδικής

Ψήνετε το μείγμα στους 200C μέχρι να ροδίσει η πίτα.