Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Λουκουμάδες
3 λίτρα νερό
2 ½ κιλά αλεύρι
3 φακελάκια μαγιά
Αλάτι
1 ξυλάκι κανέλα
Ελαιόλαδο (Κωνσταντινάτη Εσοδεία)
1 κιλό μέλι (Αικατερίνη ή Μελίρρυτος)
Καρύδια
Κανέλα τριμμένη
Λουκουμάδες
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός και έπειτα τον αφήνετε να φουσκώσει. Στο μεταξύ βάζετε το λάδι να κάψει. Με ένα ποτήρι νερό και ένα κουταλάκι παίρνετε σιγά τον χυλό προσέχοντας να μην κολλήσει και τον βάζετε στο τηγάνι.
Λουκουμάδες
Τηγανίζετε τον χυλό σε καυτό ελαιόλαδο και έπειτα το βάζετε σε χαρτί για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Για το σιρόπι βράζετε 1 κιλό μέλι Αικατερίνης με 1 λίτρο νερό, προσθέτοντας το ξύλο κανέλας. Σιροπιάζετε τους λουκουμάδες και ρίχνετε ξανά μέλι Αικατερίνης, καρύδια και τριμμένη κανέλα.