Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Λυχναράκια από το Ρέθυμνο
Για τη ζύμη
1 ποτήρι βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
2 μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
1 κιλό μυζήθρα
500 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα
4 βανίλιες
2 αυγά
1 κ.γ. μέλι
Για ντεκόρ
2 αυγά χτυπημένα
Λίγη κανέλα
Λυχναράκια από το Ρέθυμνο
Αρχικά, ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα, ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι, ενώ η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Για τη γέμιση, ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά. Κατόπιν, ανοίγετε τη ζύμη σε μικρά στρογγυλά πιττάκια, ώστε να χωράει 1 κουταλιά γέμισης και ακολούθως πιέζετε προς τα μέσα από όλες τις πλευρές. Τέλος, αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
Λυχναράκια από το Ρέθυμνο
Ψήνετε στους 170C με 180C για περίπου 30 λεπτά.