Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Mυζηθρομπούρεκο

Για τη γέμιση

2 φλιτζάνια μυζήθρα πολύ φρέσκια

1 φλιτζάνι γάλα πλήρες

4 γρ. Ρυζάλευρο

75 γρ. βούτυρο αγελαδινό

2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό για επαλείψεις φύλλων – ταψιού

½ κουτ.γλυκ. μαστίχα τριμμένη

1 κουτ. σουπ. Ζάχαρη

8 φύλλα κρούστας

Για το πασπάλισμα

¼ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική με κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι

1¾ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

1 1/3 φλιτζάνινερό

1 ½ κουτ. σουπ. σιρόπι γλυκόζης

1 ξύλο κανέλας

Mυζηθρομπούρεκο

Ξεκινάτε με το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύλο κανέλας να διαλυθεί, προσθέτοντας μετά το σιρόπι γλυκόζης. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει ελαφρά.
Χτυπάτε στο μίξερ την μυζήθρα, την μαστίχα και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά.
Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το ρυζάλευρο διαλυμένο σε ελάχιστο νερό. Αναδεύετε συνεχώς το γάλα μέχρι να πάρει βράση και προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζοντας την ανάδευση μέχρι να ομογενοποιηθεί χωρίς να πήξει πολύ.
Προσθέτετε στον κάδο με την αφρατεμένη μυζήθρα το γάλα και αναδεύετε να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.
Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας και βουτυρώνετε το μισό κατά μήκος με το πινέλο. Το διπλώνετε από την στενή πλευρά ώστε στεγνή πλευρά να πέσει πάνω στην βουτυρωμένη.
Τοποθετείτε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα στην κορυφή, κλείνετε την γέμιση, γυρνάτε τα πλαϊνά φύλλα και διπλώνετε το μπουρεκάκι αφού όμως σε κάθε στροφή περνάτε το φύλλο με βούτυρο με το πινέλο μας.

Mυζηθρομπούρεκο

Τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψεκάζετε ελαφρά τα φύλλα με λίγο νερό. Ψήνετε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μεσαία σχάρα, για 50-60΄.
Πέντε λεπτά πριν το τέλειωμα, αποσύρετε το ταψί, κάνετε μια γρήγορη επάλειψη την επιφάνεια των μπουρεκιών με βούτυρο και επανατοποθετείτε το ταψί στο φούρνο για 5΄και το αποσύρετε.
Προσθέτετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό μυζηθρομπούρεκο.