Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Μελαχρινό Ζακύνθου
1 ποτήρι μούστο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
Μισό κ.γ. γαρύφαλλο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κούπα ζακυνθινές σταφίδες
1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι γλυκάνισο
1 κ.σ. σόδα
Μελαχρινό Ζακύνθου
Χτυπάτε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο μέχρι να ασπρίσουν λίγο και μετά προσθέτετε τον μούστο, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά μαζί και αναμειγνύετε απαλά, προσθέτοντας στο τέλος τη σταφίδα. Αλευρώνετε και λαδώνετε το ταψί, αδειάζετε το μείγμα και – εάν θέλετε – κάνετε πασπάλισμα με σουσάμι.
Μελαχρινό Ζακύνθου
Ψήνετε στους 180C για περίπου 1 ώρα, αναλόγως τον φούρνο.