Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Γαλατόπιτα από την Κυλλήνη
2 κιλά γάλα
4 αυγά
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγη βανίλια
Ξύσμα λεμονιού
Λίγο βούτυρο
Γαλατόπιτα από την Κυλλήνη
Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα για να πάρει βράση και κατόπιν τοποθετείτε σε μια λεκάνη τα αυγά, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντάς τα με ένα σύρμα. Μόλις πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε μέσα το μείγμα, ανακατεύετε μέχρι να βράσει καλά και ρίχνετε το βούτυρο.
Γαλατόπιτα από την Κυλλήνη
Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψί της αρέσκειας σας, πασπαλίζετε με ζάχαρη (μαύρη ή κρυσταλλική) και το ψήνετε στους 170C για 40 λεπτά.