Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Γαλατόπιτα

1 κιλό γάλα
1 φλ. αλεύρι
3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
Μισό φλ. τσαγιού βούτυρο αγελαδινό ή κατσικίσιο
1 ½ φλ. ζάχαρη
5-6 αυγά
Βανίλια
4-5 φύλλα βουτυρωμένα

Γαλατόπιτα

Αρχικά, διαλύετε το αλεύρι σε 2 φλιτζάνια με κρύο γάλα μέχρι να γίνει χυλός. Έπειτα, βάζετε το υπόλοιπο γάλα στη φωτιά για να βράσει μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνετε στον χυλό το αλεύρι, τη βανίλια, το σιμιγδάλι και το μισό βούτυρο. Ανακατεύετε και κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά, χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στην κρέμα, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα το μείγμα. Κατόπιν, βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε στον πάτο 3 βουτυρωμένα φύλλα. Ρίχνετε μέσα την κρέμα, σκεπάζετε τη γαλατόπιτα με τα υπόλοιπα 2 φύλλα (βουτυρωμένα) και τη χαράζετε σε λωρίδες.

Γαλατόπιτα

Για να ολοκληρωθεί η γαλατόπιτα, την ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για μία περίπου ώρα.