Καριόκα Βρώμης με Συκομαϊδα Κέρκυρας
Για συκομαΐδα
2 κιλά αποξηραμένα και φρέσκα σύκα
200 γρ. καρύδια
50 γρ. ούζο
20 γρ. πιπέρι
30 γρ. κανέλα (σκόνη)
20 γρ. γαριφαλόσκονη
50 γρ. σουσάμι
30 γρ. γλυκάνισο
Για την καριόκα
1 κιλό βρώμη
100 γρ. κουβερτούρα μαύρη
150 γρ. καρύδα
100 γρ. καρύδια
100 γρ. φουντούκια
20 γρ. βανίλια (σκόνη)
20 γρ. κανέλα
100 γρ. σταφίδα
200 γρ. μέλι
Καριόκα Βρώμης με Συκομαϊδα Κέρκυρας
Για την καριόκα
Αρχικά βάζετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί για να λιώσει και στη συνέχεια ενσωματώνετε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και καρύδια, την καρύδα και τη σταφίδα. Έπειτα ρίχνετε το μέλι, την κανέλα και τη βανίλια και τα ομογενοποιείτε στο μίξερ με το φτερό.
Για τη συκομαΐδα
Ψιλοκόβετε με ένα ψαλιδάκι τα σύκα προσθέτοντας τους ούζο για να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γλυκάνισο, το γαρίφαλο, το πιπέρι, την κανέλα και το σουσάμι. Τα δουλεύετε όλα με το χέρι και όταν ομογενοποιηθούν κάνετε σαλαμοποίηση με μεμβράνη.
Καριόκα Βρώμης με Συκομαϊδα Κέρκυρας
Αφού καλύψετε το εξωτερικό της συκομαΐδας με την καριόκα, τα βάζετε στο ψυγείο ώστε να ετοιμαστούν.