Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου
600 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλ. λάδι
1 κιλό τυροβολιά
2 αυγά
2 ξερά κρεμμύδια
1 φλ. άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου
Πρώτα ετοιμάζετε την γέμιση, βάζοντας σε ένα μπολ την τυροβολιά και προσθέτοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προχωράτε με το φύλλο. Ετοιμάζετε τη ζύμη με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ζυμώνετε καλά και ανοίγετε το φύλλο. Απλώνετε ένα φύλλο στο κάτω μέρος του ταψιού και αφού το λαδώσετε, ρίχνετε τη γέμιση και το κλείνετε από πάνω με ένα άλλο φύλλο.
Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου
Το τοποθετείτε στον φούρνο και το ψήνετε στους 180C για μια ώρα.