Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Πορτοκαλόπιτα από την Κέρκυρα

Για το φύλλο κρούστας

Γιαούρτι
Αυγά
Ηλιέλαιο
Ζάχαρη
Βανίλιες
Μπέικιν πάουντερ
Πορτοκάλι

Για το σιρόπι

Νερό
Ζάχαρη
Κανέλλα
Φλούδα πορτοκαλιού

Πορτοκαλόπιτα από την Κέρκυρα

Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα και τα χτυπάτε με το σύρμα. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, τότε τσαλακώνετε τα φύλλα και τα ρίχνετε, αφού προηγουμένως έχετε κόψει το καθένα από αυτά σε 4 κομμάτια.

Πορτοκαλόπιτα από την Κέρκυρα

Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και το ψήνετε για 30 λεπτά στους 180C. Στη συνέχεια, βράζετε το σιρόπι και το ρίχνετε όσο είναι χλιαρό επάνω στην πίτα. Η πίτα μπορεί να συνοδευτεί με σαντιγύ ή παγωτό.