Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Τηγανίτες

Μισό φλ. νερό
1 φλ. γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
2 αυγά
3 κ.σ. λάδι
2 βανίλιες
3 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
6 με 7 κ.σ. αλεύρι, μέχρι να γίνει πηχτό το μείγμα
Λίγο λάδι για το τηγάνι
Μέλι
Καρύδια

Τηγανίτες

Αρχικά βάζετε σε μια κούπα το νερό, το γάλα και τα 2 αυγά. Αφού τα ανακατέψετε, προσθέτετε μέσα και τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και το λάδι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα καλά και έπειτα βάζετε το μπέικιν πάουντερ, καθώς και όσο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να γίνει το μείγμα αρκετά πηχτό. Αφού ανακατέψετε πολύ καλά και έχει γίνει το μείγμα πηχτό, παίρνετε ένα τηγάνι και το αλείφετε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν οι τηγανίτες.

Τηγανίτες

Για να ψηθούν καλά οι τηγανίτες, πρέπει να τις τηγανίσετε σε χαμηλή φωτιά και να βάζετε κάθε φορά λίγο λίγο το μείγμα, ώστε οι τηγανίτες να γίνουν μικρές και πολλές. Στο τελευταίο στάδιο, περιχύνετε στο πιάτο το μέλι και τα καρύδια.