Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Χορτόπιτα Ζήρειας

1 κιλό φρέσκο πλατύφυλλο σπανάκι (χοντροκομμένο και καλά πλυμένο)
1 μεγάλο πράσο (χοντροκομμένο και καλά πλυμένο)
4 φρέσκα και χοντροκομμένα κρεμμυδάκια
4 μεγάλα αυγά
1 ? φλ. γάλα
1 ½ κιλό θρυμματισμένη φέτα
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
3 κ.σ. γλυκός τραχανάς
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σπιτικό φύλλο το οποίο ανοίγετε στον χώρο σας

Χορτόπιτα Ζήρειας

Αρχικά πλένετε και στραγγίζετε πολύ καλά το σπανάκι. Έπειτα, το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τα αυγά, τα οποία προτού τα προσθέσετε, τα χτυπάτε ελαφρά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το γάλα και προσθέτετε τα τυριά, τον τραχανά και ? του φλιτζανιού λάδι. Τέλος, βάζετε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

Χορτόπιτα Ζήρειας

Αφού χαράξετε την πίτα σε διαγώνια κομμάτια, την ψήνετε για 1 ή 1,5 ώρα στους 190C.