Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Πισία Ποντιακά

2 κούπες γάλα
1 κυβάκι φρέσκια μαγιά
1 σφηνάκι καφέ ξίδι
1 κούπα ελαιόλαδο
6 αυγά
Λίγο αλάτι
Αλεύρι (όσο χρειαστεί)
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Πισία Ποντιακά

Αρχικά ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και παράλληλα χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το ανακατεύετε με τα αυγά και προσθέτετε λίγο αλάτι, το ξίδι, το λάδι και τη μαγιά. Ανακατεύετε καλά ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι, όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Έπειτα ζυμώνετε για 15 με 20 λεπτά στο χέρι ή για 10 λεπτά στο ζυμωτήριο και μετά σκεπάζετε το ζυμάρι ώστε να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά. Βάζετε το λάδι στο τηγάνι να καίει κα κόβετε μικρά μπαλάκια από το ζυμάρι. Τα ανοίγετε με το χέρι βουτώντας τα δάχτυλα σας σε λίγο λάδι και φτιάχνετε μικρά πιτάκια.

Πισία Ποντιακά

Τα τηγανίζετε για περίπου 10 λεπτά. Τα πισία σερβίρονται με μέλι, ζάχαρη, κανέλα ή ακόμη και με τυρί. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα γεμίσετε με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με πιπέρι και με δυόσμο ή με τυρί πριν τα τηγανίσετε.