Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο (Ονομασία στο Μέτσοβο Πισπιλίτα)

1 κιλο αλεύρι κίτρινο (καλαμποκάλευρο)
1 κιλό διαφορά χόρτα (επιλογής σας)
500 γρ. τυρί φέτα
1 κιλό γάλα
125 γρ. ελαιόλαδο
Λίγο αλατι

Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο (Ονομασία στο Μέτσοβο Πισπιλίτα)

Αρχικά βουτυρώστε πάρα πολύ καλά το ταψί σας και πασπαλίστε το καλά με το μισό σχεδόν αλεύρι, μέχρι να καλυφθεί αρκετά η επιφάνεια του ταψιού. Έπειτα, ψιλοκόψτε σε μια λεκάνη χόρτα, πλύντε τα, σουρώστε και ρίξτε τα εκ νέου στη λεκάνη. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο αλάτι, ένα κομματάκι φέτας και λάδι.

Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο (Ονομασία στο Μέτσοβο Πισπιλίτα)

Παίρνετε το μείγμα και το βάζετε μαζί με τα χόρτα στο αλευρομένο ταψί. Στη συνέχεια, το πασπαλίζετε απο πάνω με το υπόλοιπο αλεύρι, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλο το ταψί. Ραντίστε με λίγο λάδι και έπειτα αφήστε τη χορτόπιτα να μουλιάσει για μια ώρα. Για να ετοιμαστεί ψήστε τη σε μέτριο φούρνο μεχρι να ροδίσει.