Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Ρυζόγαλο Ηπείρου
4 κ.σ. ρύζι
4 κούπες γάλα (πλήρες)
1 κούπα νερό
Μισή κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 βανίλια
Λίγη κανέλα (για το σερβίρισμα)
Ρυζόγαλο Ηπείρου
Πρώτα βράζετε το ρύζι με το νερό για 10 λεπτά, ρίχνετε τις 3 ½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μετά προσθέτετε στο ρύζι τη ζάχαρη, διαλύετε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και ρίχνετε και αυτό στο υπόλοιπο μείγμα. Έπειτα βράζετε το ρυζόγαλο για ακόμη 10 με 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια, το τραβάτε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνετε και την βανίλια.
Ρυζόγαλο Ηπείρου
Το αφήνετε να κρυώσει ή το βάζετε για 20 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα το σερβίρετε σε ατομικές μερίδες πασπαλίζοντάς το από πάνω με την κανέλα.