Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Ρυζόγαλο Τρικάλων
4 κούπες γάλα
Μισή κούπα ρύζι γλασέ
Λίγο αλάτι
Μισή κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.γ. κορν φλάουρ
Κανέλα
Ρυζόγαλο Τρικάλων
Ξεκινάτε βάζοντας το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι. Ταυτόχρονα, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από τις 4 κούπες γάλα κρατάτε εκτός τη μισή, στην οποία διαλύετε τις 2 κουταλιές κορν φλάουρ και τη βανίλια. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό, ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη.
Ρυζόγαλο Τρικάλων
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Έπειτα, ρίχνετε το μείγμα γάλακτος, κορν φλάουρ και βανίλιας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Έπειτα, μοιράζετε το ρυζόγαλο στα μπολάκια και ρίχνετε από πάνω κανέλα.