Ρυζόγαλο με κανέλα από τη Χαλκιδική
Μισή κούπα ρύζι γλασέ
4 κούπες γάλα
Μισή κούπα ζάχαρη
2 κ.γ. κορν φλάουρ (πολύ γεμάτα)
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
2 ξυλάκια κανέλα (προαιρετικά)
Μισό κουταλάκι σκόνη μαστίχας (προαιρετικά)
Ρυζόγαλο με κανέλα από τη Χαλκιδική
Βράζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλο το υγρό. Έπειτα, κρατάτε μισή κούπα από το γάλα και διαλύετε το κορν φλάουρ με την βανίλια. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και – αν θέλετε – βάζετε τα ξυλάκια της κανέλας και τη μαστίχα μαζί, διαφορετικά ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη σκέτα ή μαζί με τη φλούδα ενός λεμονιού.
Ρυζόγαλο με κανέλα από τη Χαλκιδική
Μόλις βράσει το ρύζι, ρίχνετε μέσα το γάλα που ζεστάνατε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 με 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Κατόπιν, ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ, αφήνετε να βράσει για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και όταν πήξει, το κατεβάζετε από τη φωτιά.