Ροδίνια
Για την πάστα αμυγδάλου
500 γρ. αμύγδαλα ανάλατα χωρίς φλούδα
250 γρ. ζάχαρη
2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
Ελάχιστο νερό ή ανθόνερο (αν χρειαστεί)
Νισεστέ ή κορν φλάουρ για πασπάλισμα
Για την κρέμα βουτύρου
250-300 γρ. ασπράδια (από 10 αυγά)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. φρέσκο βούτυρο
50 γρ. μαργαρίνη
1 κουταλιά καφέ βανίλια υγρή
Για τη διακόσμηση
1 πακέτο αμύγδαλο φιλέ
Ζάχαρη άχνη
Ροδίνια
Για την πάστα αμυγδάλου
Χτυπάτε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το άρωμα πικραμύγδαλου, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα, ενώ αν χρειαστεί, προσθέτετε ελάχιστο νερό ή ανθόνερο για να διευκολύνετε το ανακάτεμα. Ανοίγετε την πάστα σε φύλλο 40 x 20 εκ., πάχους 1 εκ. πασπαλίζοντας με νισεστέ ή κορν φλάουρ.
Για την κρέμα βουτύρου
Χτυπάτε στο μίξερ – σε χαμηλή ταχύτητα για να μην πάρουν αέρα – τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα και την κρατάτε στην άκρη. Έπειτα, χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη μαργαρίνη, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Τότε, προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα. Τοποθετείτε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή κορνέ), κόβετε με ένα κοφτερό και μυτερό, βρεγμένο μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας) το ανοιγμένο φύλλο σε λωρίδες πλάτους 5 εκ., απλώνετε στην καθεμιά κρέμα βουτύρου και κλείνετε σχηματίζοντας ρολό.
Ροδίνια
Κόβετε σε ρολάκια μήκους 4-5 εκ. και πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου και ζάχαρη άχνη. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάστα αμυγδάλου με έτοιμο μάρτζιπαν που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.