Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Τραχανόπιτα

1 ½ φλ. τραχανά βρασμένο χωρίς ζουμιά
Μισό κιλό φέτα
4 αυγά
2 φύλλα χωριάτικα
2 ½ φλ. γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το λάδωμα των φύλλων

Τραχανόπιτα

Πρώτα βράζετε τον τραχανά και στη συνέχεια τον βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη, μαζί με το γάλα, τα αυγά και τη φέτα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζετε μέσα στο ταψί, αφού προηγουμένως έχετε στρώσει και λαδώσει ένα φύλλο. Έπειτα, βάζετε από πάνω και το δεύτερο φύλλο, αλείφετε με γίδινο βούτυρο και τρυπάτε με μαχαίρι την τραχανόπιτα σε 4-5 σημεία για να μη φουσκώσει το φύλλο.

Τραχανόπιτα

Ψήνετε την πίτα στους 200C βαθμούς για μία ώρα, αφού προηγουμένως έχετε προθερμάνει τον φούρνο.