Τυροπιτάρι χωριάτικο από το Δρυμώνα της Βόρειας Εύβοιας
1 κιλό χωριάτικο τυρί
Φρέσκα αυγά φρέσκα (κατά προτίμηση) σε αναλογία 1 τυροπιτάρι – 1 αυγό
Φρέσκος δυόσμος για άρωμα
Αλεύρι για το φύλλο (για 10 φύλλα χρειάζονται ? του κιλού αλεύρι – μισό χωριάτικο μισό φαρίνα)
Τυροπιτάρι χωριάτικο από το Δρυμώνα της Βόρειας Εύβοιας
Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, μια κουταλιά της σούπας λάδι, μια κουταλιά της σούπας ξύδι, ελάχιστο αλάτι και νερό χλιαρό, όση ποσότητα χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μας κανονική χωρίς να κολλάει. Ζυμώνετε το ζυμάρι πολύ καλά και το αφήνετε να ξεκουραστεί σκεπασμένο μέσα στη λεκάνη για μισή ώρα. Στη συνέχεια το κόβετε σε δέκα μπαλάκια και ανοίγετε ένα-ένα τα φύλλα. Μόλις ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία, ετοιμάζετε τη γέμιση για το χωριάτικο τυροπιτάρι. Για τη γέμιση, λιώνετε το τυρί σε μια λεκάνη ή το τρίβετε στον τρίφτη. Χτυπάτε ξεχωριστά ολόκληρα τα αυγά και τα ρίχνοετε μέσα στο τυρί. Προσθέτετε το δυόσμο, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Έπειτα ανοίγετε ένα-ένα τα φύλλα, βάζουμε τη γέμιση και διπλώνετε το κάθε φύλλο σε τετράγωνο σχήμα.
Τυροπιτάρι χωριάτικο από το Δρυμώνα της Βόρειας Εύβοιας
Αφού έχει κάψει το λάδι στο τηγάνι, ρίχνετε ένα ένα τα τυροπιτάρια και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές (δηλαδή τα γυρίζετε) μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι, τα σερβίρετε ζεστά και πασπαλισμένα με λίγο δυόσμο.