Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Καρυδάκι

1 κιλό πράσινο καρυδάκι
1 κιλό ζάχαρη
1 ½ νερό
Χυμός μισού λεμονιού
Μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
1 ξυλάκι κανέλας

Καρυδάκι

Αφού διαλέξετε τρυφερά και μικρά πράσινα καρυδάκια, τα καθαρίζετε εξωτερικά με μαχαίρι από τη λεπτή τους φλούδα. Ύστερα κόβετε λίγο τις δύο κορυφές από κάθε καρυδάκι και τα ζεματάτε για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει, επαναλαμβάνοντας άλλες δύο με τέσσερις φορές τη διαδικασία για να τα ξεπικρίσετε και έπειτα τα στραγγίζετε. Αφού κρυώσουν, τα τρυπάτε στην πλευρά του κοτσανιού, τα ζουλάτε για να στραγγίσουν καλά και καρφώνετε στο καθένα από ένα μοσχοκάρφι (γαρίφαλο).

Καρυδάκι

Βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι της κανέλας για να πάρουν βράση και προσθέτετε τα καρυδάκια. Αφού ξαφρίσουν, τα βράζετε για 15 με 20 λεπτά και μετά αφήνετε το γλυκό να κρυώσει στην κατσαρόλα. Ξαναβάζετε το γλυκό στη φωτιά για να δέσει σωστά το σιρόπι και αφού γίνει και αυτό, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.