Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Χορτόπιτα με τραχανά και ζυμάρι γραβιέρας
560 γρ. αλεύρι
60 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά
110 ml χλιαρό νερό
5 γρ. αλάτι
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Γέμιση
Μυρώνια
Καυκαλήθρες
Σεσκουλα
Μάραθα
Σπανάκι
Λάπαθα
Ξινομυζήθρα
Τραχανάς γλυκός
Κρεμμύδι (φρέσκο)
Αλάτι
Πιπέρι
Χορτόπιτα με τραχανά και ζυμάρι γραβιέρας
Για να φτιάξετε το ζυμάρι, ανακατεύετε όλα τα υλικά και ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο. Έπειτα σοτάρετε τα χόρτα και προσθέτετε μέσα τον τραχανά και την ξινομυζήθρα. Κατόπιν, βάζετε το φύλλο και τη γέμιση σε ταψάκι και σκεπάζετε πάλι με φύλλο.
Χορτόπιτα με τραχανά και ζυμάρι γραβιέρας
Για να ετοιμαστεί, την ψήνετε για 1 ώρα στους 160C.