Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Κολοκυθόπιτα κέικ

5 κούπες αλεύρι
5 αυγά
1 κούπα λάδι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες
Μισή κούπα ροδίτικη σούμα
1 κ.γ. κανέλα
Μισό κ.γ. γαρύφαλλο
3 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.γ. σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό κ.γ. αλάτι
3 κούπες τριμμένο κολοκύθι πράσινο

Κολοκυθόπιτα κέικ

Μουσκεύετε τις σταφίδες στο ποτό για μισή ως μια ώρα. Έπειτα χτυπάτε τα καρύδια και τα ανακατεύετε με τα μυρωδικά και το ξύσμα. Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά προκειμένου να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια (τριμμένα ή ελαφρά αλεσμένα στο multi), τις σταφίδες, τα καρύδια και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχετε βάλει το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Κολοκυθόπιτα κέικ

Αδειάζετε το μείγμα σε ταψί και ψήνετε την πίτα στους 180C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 60 με 70 λεπτά. Επίσης, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με λίγη άχνη.