Μετσοβίτικες Φλογέρες
1 κιλό φύλλο κρούστας 3 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 κιλό καρύδια καθαρισµένα και κοπανισµένα
1 κ.γλ. κανέλα
1 βανίλια
για το σιρόπι
2½ φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
1/2 λεµόνι (τον χυµό και τη φλούδα)
1 βανίλια
Μετσοβίτικες Φλογέρες
Αρχικά χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι αυτά να ασπρίσουν. Έπειτα προσθέτετε την κανέλα και στη συνέχεια τα καρύδια. Κατόπιν κόβετε το φύλλο σε 5 λωρίδες και βουτυρώνετε ελαφρώς κάθε μια από αυτές. Στη συνέχεια βάζετε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας, τις οποίες τυλίγετε ελαφρά.
Για το σιρόπι, το ετοιμάζετε σε μια πλατιά κατσαρόλα όπου βράζετε όλα τα υλικά για 6 λεπτά.
Μετσοβίτικες Φλογέρες
Τοποθετείτε τις φλογέρες ανά σειρά σε βουτυρωμένο ταψί και κατόπιν ραντίζετε με λίγο βούτυρο. Ψήνετε τις φλογέρες στους 170°C μέχρι να ροδίσουν καλά. Όσο είναι ακόμη ζεστές οι φλογέρες, τις βουτάτε ανά δύο στην κατσαρόλα με το σιρόπι και κατόπιν τις βγάζετε αμέσως με μια τρυπητή κουτάλα.