Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Καλύμνου

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Καλυμνιακή Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων (Ξενίας), το Δίκτυο AlterNet Καλύμνου και οι Αγροτικοί Φορείς του Νησιού παρουσίασαν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Αγίου Σάββα το «Ελληνικό Πρωινό της Καλύμνου», το οποίο αποτελεί το 41ο  κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλύμνου Λέρου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσιος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Κόνσολας, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Ι. Γαλουζής, ο Διοικητής του Τ.Ε. Καλύμνου κ. Α. Εξάρχου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Καραθάνος, ο Ειρηνοδίκης Καλύμνου κ. Κουτσελόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Μπούκης, ο Δημ. Σύμβουλος Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Σάκης Τηλιακός και πολλοί  Δημοτικοί Σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, από την Κω οι κυρίες Κωνσταντίνα Σβύνου, Πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Κω και Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Παϊσιος, ο Δήμαρχος κ. Γαλουζής και ο Βουλευτής κ. Κόνσολας, την σημασία του θεσμού του «Ελληνικού Πρωινού» παρουσίασε ο κ. Πίττας και η κα Πόπη Μαύρου, Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου κάλυψε εξαιρετικά το κομμάτι της παράδοσης της Καλυμνιακής Γαστρονομίας παρουσιάζοντας το τραγουδιστικό καλωσόρισμα της εκδήλωσης και στη συνέχεια το δρώμενο «παράδοσης δώρων της Νύφης στη Πεθερά».

Την εκδήλωση κάλυψαν όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα προτεινόμενα πλούσια εδέσματα του Ελληνικού Πρωινού της Καλύμνου, προσφορά των Παραγωγών, των Επαγγελματιών και των Κοινωνικών Φορέων του νησιού. Το παγκοσμίως γνωστό θυμαρίσιο μέλι, τα μυρωδάτα αρτοσκευάσματα προεξάρχοντος του Επτάζυμου Άρτου, τα ντόπια τυροκομικά προϊόντα, τα αλίπαστα και καπνιστά προϊόντα της θάλασσας και τα αγροτικά προϊόντα, κυρίως εσπεριδοειδή της κοιλάδας του Βαθύ αλλά και το λιαστό Ανάμα από τις ποικιλίες φωκιανό και μοσχάτο της ιδίας περιοχής, τα αιθέρια έλαια από βότανα της Καλυμνιακής γης και οι παρασκευές αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων από την πλούσια παράδοση του νησιού.