Το Ελληνικό Πρωινό στη 13η HORECA 2018
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σέρβιρε το Ελληνικό του Πρωινό στη 13η HORECA (9-12/2/2018) με μεγάλη επιτυχία παρουσία χιλιάδων επισκεπτών.
Οι έξι περιοχές οι οποίες προχώρησαν σε σύναψη Πρότυπου Τοπικού Πρωινού κατά την περασμένη χρονιά φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του ΞΕΕ, προετοίμασαν και παρουσίασαν με ιδιαίτερο μεράκι κάθε μια το δικό της Ελληνικό Πρωινό.
Η Ίος, η Μήλος, η Πάρος, ο Πόρος, η Κάλυμνος και η Πρέβεζα κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά και τις γεύσεις των επισκεπτών με τα ιδιαίτερα προϊόντα τους.
Το εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo γέμισε με γεύσεις και αρώματα Ελλάδος.
Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης το περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία συνομίλησε με τους εκπροσώπους τον Τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων και δοκίμασε τα εδέσματα που της προσέφεραν. Φυσικά τις παρουσιάσεις τοπικών πρωινών που έλαβαν χώρα παρακολούθησαν και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Το Νιώτικο Πρωινό με επικεφαλή την κ. Άτζελα Φάκου, Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Ίου και η κ. Δέσποινα Δεναξά από το ξενοδοχείο Liostassi ξεχώρισε με τις καρπουζόπιτες, τις κολοκυθόπιτες, τα μελιτίνια, τις μπάρες δημητριακών, τα τυροπιτάκια, τα κιούρλα και φυσικά τα εκπληκτικά τυριά.
Το Μηλέικο Πρωινό επιμελήθηκαν από την ομάδα Delicious Milos, a trip to taste, ο κ. Βασίλης Παπικινός και η κ. Ειρήνη Ψαθά υπό την αιγίδα της κ. Φλώρας Τούρλου, Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδόχων Μήλου παρουσιάζοντας στο κοινό τις ζύμες, τις λαδένιες, τα ντακάκια, τα σχιζάκια, τις πλακόπιτες, τα πιταράκια και φυσικά το πλήθος από τα ντόπια τυριά.
Το Παριανό Πρωινό διοργανώθηκε από το ξενοδοχείο Swiss Home και την ιδιοκτήτριά του κ.Άννα Πολυκανδριώτη, η οποία πήρε επ’ ώμου όλη την προετοιμασία και τη συλλογή τοπικών εδεσμάτων. Η κ. Μαρίνα Βασιλειάδη Γιαννακού ανέλαβε να ξεναγήσει τους επισκέπτες στην παριανή γαστρονομία αναδεικνύοντας τις πίτες, τα τυρόψωμα, τα λίοψωμα, τα τσιμπητά, τα μελιτίνια και πλήθος τοπικών τυριών.
Το Ελληνικό Πρωινό του Πόρου διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Πόρου. Την παρουσίαση ανέλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Συξέρης, ο οποίος φρόντισε να αναδείξει πλήρως τα προϊόντα του Πόρου, της Τριζοινίας, των Μεθάνων και της Τραχειάς. Λικέρ και γλυκά του κουταλιού από το Λεμονοδάσος, σοκολατάκια με φέτα και ματζουράνα, σαλάτα εσπεριδοειδών και τα διάσημα αμυγδαλωτά του Πόρου είναι μερικά από τα εδέσματα που κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Από το Καλύμνικο Πρωινό ξεχώρισαν οι (γ)υριστές, που μοιάζουν με κουλουράτους λουκουμάδες. Το τοπικό πρωινό της Καλύμνου παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Νικόλας Τσαγκάρης και ο Σεφ κ. Μιχάλης Μάρθας ανέδειξε τα καλύτερα παστά, τα επτάζυμα, τους χταποδοκεφτέδες, τους ντολμάδες, τα καλύμνικα τυριά και το φημισμένο γαλακτομπούρεκο.
Το Πρεβεζιάνικο Πρωινό παρουσίασε ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης με τη βοήθεια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος / Παράρτημα Πρέβεζας. Την ευθύνη της παρουσίασης είχε ο κ. Τάσος Τόλης, επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και ο κ. Θανάσης Βρεττός από το τοπικό παράρτημα της Λέσχης, οι οποίοι έδωσαν έμφαση στις τοπικές πίτες, όπως τη λαχανόπιτα, τη ζυμαρόπιτα, τα μπλατσάρα ή μπατσίνα και τα λουκάνικα.