“Εργαλείο” προσέλκυσης τουριστών η καθιέρωση του ελληνικού πρωινού – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σημαντικά οικονομικά οφέλη θα έχουν οι ξενοδόχοι που θα καθιερώσουν το ελληνικό πρωινό στις μονάδες τους, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Tags:

Ελληνικό πρωινό για τους τουρίστες μας – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Μπορεί η φέτα Ελασσόνας, τα λουκάνικα Τρικάλων, η φάβα Σαντορίνης και η ξυνομυζήθρα Κρήτης να αποτελέσουν ένα νέο αξιόπιστο «ελληνικό τουριστικό προϊόν» και ένα καλό αντίδοτο στη μιζέρια των αριθμών και στην καθίζηση της κίνησης;

Tags:

Ανάδειξη του Ελληνικού Πρωινού από τα ξενοδοχεία μέλη του ΞΕΕ – TDN

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΞΕΕ) έχει θέσει ως στόχο του την ανάδειξη της ταυτότητας των προορισμών και των τοπικών προϊόντων της Ελλάδας μέσα από το θεσμό “ελληνικό πρωινό”. Σημαντική παρακαταθήκη για την επιτυχία του ελληνικού πρωινού” είναι η κατάρτιση Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας (ΤΣΠ) σε κάθε προορισμό.

Tags:

Παρουσίαση του προγράμματος σε εναρκτήρια εκδήλωση στη Μεγάλη Βρεταννία

Την ανάδειξη της ταυτότητας των προορισμών και των τοπικών προϊόντων της Ελλάδας μέσα από το θεσμό “ελληνικό πρωινό”, έχει θέσει ως στόχο το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Σημαντική παρακαταθήκη για την επιτυχία του “ελληνικού πρωινού” είναι η κατάρτιση Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας (ΤΣΠ) σε κάθε προορισμό. Αυτά αποτελούν πρωτοβουλίες συνεργασίας επιχειρηματιών διαφόρων κλάδων με στόχο δια της γαστρονομίας να επιτυγχάνεται η προβολή των προορισμών και η ανάδειξη του ποιοτικού τουρισμού και της ταυτότητας των περιοχών με αποτέλεσμα την προστιθέμενη αξία του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Κατά περίπτωση στα ΤΣΠ θα μετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί φορείς, ΜΚΟ κ.ά, ανάλογα με … Read more

Tags:

Επιστροφή στο Ελληνικό Πρωινό – PARAPERAMARKET

Στην Ελλάδα, η συνήθεια του πρωινού γεύματος έχει εξοστρακιστεί σε μεγάλο βαθμό από τις νέες συνήθειες, καθώς οι Έλληνες -αλλά και άλλοι κάτοικοι της Μεσογείου- προτιμούν να δειπνούν αργά με αποτέλεσμα να ξυπνούν σχεδόν χορτασμένοι. πρωινό των παλιότερων εποχών προσδιοριζόταν κυρίως από τις συνήθειες του κάθε τόπου, ανάλογα με τα υλικά και τις τροφές που αφθονούσαν σε κάθε περιοχή.

Tags:

Ελληνικό πρωινό – TRAVELPRESS

Τη δημιουργία και καθιέρωση ενός νέου ελκυστικού εμπορικού σήματος, αυτό του«ελληνικού πρωινού», με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ΕλληνικούΤουριστικού προϊόντος, επιδιώκει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, με την πρότασήτου να προσφέρεται στα ξενοδοχεία «πρωινό από ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα».

Tags:

Να σερβίρουμε στον ξένο κοπανιστή και λούζα αντί για μπέικον και λουκάνικα Φρανκφούρτης, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η απόφαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας να προσεγγίσει δημιουργικά το «ελληνικό πρωινό» στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας ως συγκριτικού πλεονεκτήματος για τον ελληνικό τουρισμό.

Tags:

Ελληνικό πρωινό σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας – ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρωτοβουλία για την καθιέρωση του ελληνικού πρωινού σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας αναλαμβάνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΞΕΕ Γιώργος Πίττας, στην παρουσίαση προτάσεων για το ελληνικόπρωινό από σεφ ξενοδοχείων και εστιατορίων στην εκδήλωση ”Κalimera! with taste” της 42ης έκθεσης Xenia.

Tags: