1 ½ κιλό πράσινα κολοκυθάκια
Μισό κιλό φέτα
Μισό κιλό ξινομυζήθρα
5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Λίγα φυλλαράκια δυόσμου
Αλάτι
Για το φύλλο
Μισό κιλό αλεύρι
1 φλ. βιτάμ ή λάδι
1 φλ. γιαούρτι
Αρχικά παίρνετε τα κολοκυθάκια, τα οποία τρίβετε, αλατίζετε και στύβετε με το χέρι, αφήνοντάς τα μετά σε τρυπητό για να στραγγίσουν.
Στο μεταξύ, τρίβετε τα τυριά και τα αναμειγνύετε με τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα των τυριών, ψιλοκόβετε τον δυόσμο και η γέμιση είναι έτοιμη.
Έπειτα, ετοιμάζετε το φύλλο ανακατεύοντας σε μπολ το γιαούρτι με το βιτάμ ή το λάδι και προσθέτοντας το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη που να ανοίγει φύλλο. Όταν είναι έτοιμη, κάνετε μία μπαλίτσα, τη σκεπάζετε με λινή πετσέτα και την αφήνετε μισή ώρα να «ξεκουραστεί».
Έπειτα, μοιράζετε το ζυμάρι σε δύο τμήματα, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγετε δύο φύλλα και απλώνετε το μεγαλύτερο σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτονται τα τοιχώματα και το φύλλο να βγαίνει απ’ έξω. Απλώνετε πάνω τη γέμιση και την καλύπτέτε με το δεύτερο φύλλο. Συνδέετε καλά το πάνω με το κάτω φύλλο, λαδώνετε την επιφάνεια, τη χαράζετε και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Για να ετοιμαστεί η κολοκυθόπιτα, την ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.