Ρυζόπιτα
Μισό φλ. ζάχαρη 4 κ.σ. μέλι Σκοπέλου Μισό λεμόνι (τον χυμό και τη φλούδα του) 1 ½ φλ. νερό 1 ξυλαράκι κανέλα Μουλιάζετε το ρύζι σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά και έπειτα το σουρώνετε. Έπειτα, ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Κατόπιν, προσθέτετε τις σταφίδες για να φουσκώσουν με τη θερμοκρασία του ρυζιού και μόλις κρυώσει, ρίχνετε το γαρίφαλο και τα αμύγδαλα. Έπειτα, λαδώνετε το ταψί και στρώνετε κάτω τα μισά φύλλα … Read more



















