Λαδένια Φολεγάνδρου
1 ½ φλ. νερό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 500 γρ. αλεύρι Μισό φλ. ελαιόλαδο 3-4 ώριμες ντομάτες σε χοντρές φέτες 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες Αλάτι Πιπέρι Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι. Έπειτα ανοίγετε μια λακουβίτσα και ρίχνετε τη μαγιά που έχει διαλυθεί σε λίγο νερό. Πλάθετε τη ζύμη μέχρι να αποκτήσει λαστιχένια και απαλή υφή, τόσο που να ξεκολλάει από τα δάχτυλα. Λαδώνετε ένα ταψί διαμέτρου 54 εκ., ανοίγετε την ζύμη σε στρογγυλό φύλλο, την τοποθετείτε στο ταψί και την αφήνετε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Μετά, αναμειγνύετε … Read more