Σταφιδόπιτα

1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού Μισό ποτήρι νερό 1 ποτήρι σταφίδες ξανθές 1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη Μισό κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο Μισό κιλό κόκκινη φαρίνα Χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και μετά προσθέστε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά. Όταν ρίξετε το αλεύρι, προσέξτε να μην το ζυμώσετε πολύ γιατί θα σκληρύνει η ζύμη και δεν θα γίνει αφράτο το γλύκισμα. Λαδώστε καλά ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί και ρίξτε μέσα το μείγμα. Ψήστε το μείγμα 50 λεπτά, σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο, σε θερμοκρασία 160C. Έπειτα, γαρνάρετέ τη με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Tags:

Γλυκός Τραχανάς με Θρυμματισμένη Φέτα

⅔ του φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι 6-8 φλ. νερό ή ζωμός κότας 250 γρ. γλυκός τραχανάς 1 φλ. θρυμματισμένη φέτα Ζεσταίνετε το ? του λαδιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Έπειτα, ρίχνετε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, καθώς και τα 6 με 8 φλιτζάνια νερό ή τον ζωμό κότας. Όταν αρχίσει ο βρασμός προσθέτετε τον τραχανά. Τα αφήνετε να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν. Αν η σούπα είναι πηχτή, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό κότας. Στο τέλος ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Η σούπα σερβίρεται ζεστή και πασπαλισμένη με την τριμμένη φέτα.

Tags:

Χορτόπιτα Ζήρειας

1 κιλό φρέσκο πλατύφυλλο σπανάκι (χοντροκομμένο και καλά πλυμένο) 1 μεγάλο πράσο (χοντροκομμένο και καλά πλυμένο) 4 φρέσκα και χοντροκομμένα κρεμμυδάκια 4 μεγάλα αυγά 1 ? φλ. γάλα 1 ½ κιλό θρυμματισμένη φέτα 250 γρ. κεφαλογραβιέρα 3 κ.σ. γλυκός τραχανάς 1 φλ. ελαιόλαδο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Σπιτικό φύλλο το οποίο ανοίγετε στον χώρο σας Αρχικά πλένετε και στραγγίζετε πολύ καλά το σπανάκι. Έπειτα, το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τα αυγά, τα οποία προτού τα προσθέσετε, τα χτυπάτε ελαφρά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το γάλα και προσθέτετε τα τυριά, τον τραχανά και ? του φλιτζανιού … Read more

Tags:

Πίτες τραβηχτές από τη Μάνη

1 κιλό αλεύρι 10 γρ. ξηρή μαγιά Προζύμι όσο ένα καρύδι Λίγο αλάτι Μισό ποτηράκι ελαιόλαδο Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 2 ποτήρια χλιαρό νερό (περίπου) Κρισαρίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτετε ξηρή μαγιά. Στη συνέχεια, ανοίγετε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε το προζύμι αραιωμένο με λίγο ζεστό νερό. Προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο και ρίχνετε εναλλάξ ζεστό νερό και αλεύρι ώστε να φτιάξετε τη ζύμη. Προς το τέλος ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια σας για να μην κολλάνε και συνεχίζετε το ζύμωμα για αρκετή ώρα μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ομοιόμορφη. Τη σκεπάζετε με … Read more

Tags:

Πορτοκαλόπιτα

1 πακέτο φύλλο κρούστας 2 γιαουρτάκια 2% λιπαρά 1 κούπα ζάχαρη (ή περίπου 2 αν αφαιρέσετε το σιρόπι) 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 με 2 βανίλιες 4 αυγά Ξύσμα πορτοκαλιού Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα, σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Όπως είναι το πακέτο με το φύλλο ρολό σε θερμοκρασία δωματίου, κόβετε τα φύλλα σε ροδέλες 2 εκ., τα ανακατεύετε για να ξεδιπλωθούν και τα βάζετε με ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C για να ξεραθούν λίγο, προσέχοντας όμως να μην καούν. Δεν χρειάζεται … Read more

Tags:

Γαλατόπιτα από την Κυλλήνη

2 κιλά γάλα 4 αυγά 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική Λίγη βανίλια Ξύσμα λεμονιού Λίγο βούτυρο Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα για να πάρει βράση και κατόπιν τοποθετείτε σε μια λεκάνη τα αυγά, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντάς τα με ένα σύρμα. Μόλις πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε μέσα το μείγμα, ανακατεύετε μέχρι να βράσει καλά και ρίχνετε το βούτυρο. Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψί της αρέσκειας σας, πασπαλίζετε με ζάχαρη (μαύρη ή κρυσταλλική) και το ψήνετε στους 170C για 40 λεπτά.

Tags:

Γαλατόπιτα Μανιάτικη

3 ποτήρια γάλα 2 ποτήρια ζάχαρη Μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό 3 αυγά Άρωμα της αρεσκείας σας (π.χ. βανίλια ή πορτοκάλι) Λίγο φρέσκο βούτυρο Αρχικά ανακατεύετε το γάλα, τα αυγά και το σιμιγδάλι. Έπειτα, τα βάζετε στη φωτιά και τα ανακατεύετε συνεχώς ώσπου να δημιουργηθεί κρέμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε το άρωμα, σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο. Κατόπιν, αλείφετε ένα ταψί με μαργαρίνη και ρίχνετε την κρέμα. Ψήνετε τη γαλατόπιτα σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά. Αφού κρυώσει, την κόβετε και ρίχνετε σκόνη κανέλας.

Tags:

Γαλατόπιτα Μεσσηνίας

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο 1 λίτρο γάλα πλήρες 2 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 3 αυγά 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη Λάδι για το άλειμμα των φύλλων Τριμμένη κανέλα για το πασπάλισμα Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ζεσταίνετε τα υλικά ανακατεύοντας τα συνέχεια για να μην κολλήσει το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ελαφρά και αρχίζει να αχνίζει, προσθέτετε το κοσκινισμένο σιμιγδάλι σιγά σιγά, για να μη σβολιάσει και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Κατόπιν, το αποσύρετε από τη φωτιά, χτυπάτε τα αυγά … Read more

Tags:

Λουκουμάδες

Για τη ζύμη 5 γρ. ξηρή μαγιά 800 γρ. ζεστό νερό 600 γρ. σκληρό αλεύρι 70% Αλάτι Canola oil για το τηγάνισμα Κανέλα Καρύδια Για το σιροπι 1200 γρ. νερό 600 γρ. ζάχαρη 200 γρ. μέλι 1 ξυλάκι κανέλα Ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι Για να φτιάξετε τη ζύμη, διαλύετε τη μαγιά στο ζεστό νερό, κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνετε μια τρύπα στην μέση. Προσθέτετε τη, διαλυμένη στο νερό, μαγιά και ανακατεύετε καλά. Έπειτα, τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη ή με μια πετσέτα και βάζετε το μπολ σε ζεστό μέρος για 3 ώρες … Read more

Tags:

Λαλάγγια Μεσσηνίας

1 κιλό αλεύρι μπλε 1 φλ. ελαιόλαδο 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κ. τσαγιού τριμμένη κανέλα και 1 κ. τσαγιού γαρίφαλο Ελάχιστο αλάτι ½ φλ. μπράντυ METAXA Ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα Βάζετε τη μαγιά σε νερό χλιαρό και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια και έπειτα αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί». Κατόπιν, προσθέτετε το γαρίφαλο, την κανέλα και το αλάτι και μετά βάζετε σιγά σιγά εναλλάξ, λίγο αλεύρι και λίγο λάδι μέχρι να εξαντληθούν. Έπειτα, τρίβετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε μικρά στρογγυλά κομματάκια, τα οποία πλάθετε σε λεπτά κορδόνια, φτιάχνοντας το σχέδιο της αρεσκείας σας. … Read more

Tags:

Λαλάγγια – τηγανίδες

1 ποτήρι χυμό από φρέσκο πορτοκάλι ½ ποτήρι ελαιόλαδο 25 γρ. κανέλλα 15 γρ. γαρίφαλα Ξύσμα από ένα πορτοκάλι Αρκετό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Περίπου 2 ½ κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις Πιάστε το προζύμι με λίγο από το αλεύρι και βάλτε την κανέλα και τα γαρίφαλα στο νερό για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα, σουρώστε το νερό και ανακατέψτε με το χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, τρίψτε το υπόλοιπο αλεύρι με το λάδι και διαλύστε το προζύμι με τον χυμό και το νερό από τα κανελογαρίφαλα, προσθέτοντας και το ξύσμα που θα τους δώσει μια γεύση φρεσκάδας. Να θυμάστε πως … Read more

Tags:

Δίπλες Καλαμάτας

Για τη ζύμη 5 αυγά 5 κ.γ. λάδι 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη 1 φλ. του καφέ ουίσκι ή ούζο 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 άρωμα βανίλια Για το σιρόπι 2 κούπες μέλι 2 κούπες νερό 1 φλούδα λεμόνι Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ξεκινάτε το ζύμωμα. Μετά παίρνετε μπαλάκια ζύμης και τα πιέζετε με την παλάμη σας, δίνοντάς τους πλακουτσωτό σχήμα και τα περνάτε από την ειδική μηχανή, από τα πιο χοντρά νούμερα μέχρι το πιο λεπτό. Κόβετε το φύλλο σε κομμάτια (περίπου 20×15 εκ.) και τα σερβίρετε.

Tags:

Ψωμί Ζυμωτό

800 γρ. λευκό αλεύρι 200 γρ. αλεύρι ολικής Δύο φακελάκια ξηρή μαγιά Λίγο αλάτι Λίγη ζάχαρη Ζυμώνετε καλά τα υλικά και τα αφήνετε για περίπου μισή ώρα. Το ψήνετε στον φούρνο, για μια ώρα στους 220C.

Tags:

Κρέμα Λεμονιού

6 βαζάκια των 350 γρ. 6 αβγά 375 γρ. βούτυρο Ξύσμα από 3-4 λεμόνια 600 γρ. χυμό λεμονιού 900 γρ. ζάχαρη 3 κ.γ. κορν φλάουερ Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, εκτός από το βούτυρο που το προσθέτετε στο τέλος σιγά σιγά. Αποστειρώνετε τα βάζα και η κρέμα είναι έτοιμη.

Tags:

Καγιανάς Μεσσηνίας

10 ώριμες ντομάτες 4 αυγά 200 γρ. παστό χοιρινό (παραδοσιακό καπνιστό Καλαμάτας) Λάδι Αλάτι Πιπέρι Λίγη ζάχαρη Φρέσκια ρίγανη Τρίβετε τις ντομάτες με τρίφτη και έπειτα τις βάζετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και λίγη ζάχαρη και σιγοβράζετε τη σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτετε το παστό, αφού πρώτα το κόψετε σε μεγάλα κομμάτια. Όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει, προσθέτετε και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε ελαφρά. Όταν ψηθεί το αυγό, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Tags:

Φορμαέλα ψητή

1 κομμάτι φορμαέλα Αράχωβας κομμένη σε στρογγυλά κομμάτια πάχους 1,5 εκ. Στρογγυλά κομμάτια ντομάτας πάχους 1,5 εκ. Ψίχα ψωμιού Παίρνετε ένα κομμάτι φορμαέλα Αράχωβας και το κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια πάχους 1,5 εκατοστού. Παράλληλα, κόβετε αντίστοιχα στρογγυλά κομμάτια ντομάτας, τα οποία πανάρετε με ψίχα ψωμιού. Ψήνετε την φορμαέλα σε δυνατή φωτιά πάνω στη σχάρα, για να σχηματιστούν οι ραβδώσεις και ταυτόχρονα ψήνετε για 5 λεπτά και τα κομμάτια της ντομάτας στον φούρνο, σε θερμοκρασία 160C. Όταν όλα ετοιμαστούν, τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο, βάζοντας πρώτα τη ντομάτα και μετά την φορμαέλα.

Tags:

Airotel Patras Smart

Ένας σύγχρονος κτιριακός σχεδιασμός σε συνδυασμό με πρωτοποριακά υλικά για την ολοκλήρωση της μοντέρνας μορφής των χώρων, μα επιβλητική κατασκευή μπαρ που χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής αλλά και πρωινού, ένα σύγχρονο business center με υπολογιστές αφής και το πάντα ευδιάθετο και φιλόξενο προσωπικό είναι μερικά από τα στοιχεία που δικαιολογούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ξενοδοχείου Airotel Patras Smart, στην πόλη της Πάτρας!

Tags:

Perivoli Country Hotel & Retreat

Το Perivoli Country Hotel & Retreat βρίσκεται στα Πυργιώτικα, μόλις 8,5 χλμ. από το Ναύπλιο. Χτισμένο μέσα σε ένα παλαιό πορτοκαλεώνα, αναζωογονεί τους επισκέπτες, προσφέροντάς τους χαλάρωση και για ηρεμία να χαρούν τις ομορφιές της φύσης, καθώς και μια βάση για να επισκεφτούν τα αξιοθέατα του νομού. Το ξενοδοχείο συγκεντρώνει όλες τις προδιαγραφές, ώστε να χρωματίσει τις διακοπές με τα παλ χρώματα της γαλήνης που προσφέρει η φύση ή με τα έντονα χρώματα της διασκέδασης και της ξέφρενης ζωής της πόλης του Ναυπλίου.

Tags:

Paraliako Hotel

Το ξενοδοχείο τριών αστέρων, Παραλιακό, βρίσκεται στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, στο κέντρο του γραφικού οικισμού της Παραλίας, μόλις 50 μέτρα από τις πεντακάθαρες παραλίες και τα μαγαζιά. Η αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου ταυτίζεται απόλυτα με το χαρακτήρα του χωριού, καθώς παντρεύει το ξύλο με τη παραδοσιακή πέτρα, τις καμάρες με τους καταπράσινους κήπους, σε ένα μαγευτικό τοπίο με θέα το Μυρτώο Πέλαγος και τους πρόποδες του Πάρνωνα. Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του ξενοδοχείου και η ζεστή φιλοξενία των ιδιοκτητών εγγυώνται αξέχαστες διακοπές.

Tags:

Paraskevas

Το ξενοδοχείο Παρασκευάς βρίσκεται στην καλύτερη τοποθεσία του Τυρού, ακριβώς μπροστά από την καταγάλανη θάλασσα. Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1974 ως οικογενειακή επιχείρηση, ενώ ο χώρος του ανακαινίσθηκε το 2006. Κάθε δωμάτιο διαθέτει ψυγείο minibar, κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, μπάνιο και μπαλκόνι. Υπάρχουν και δωμάτια με κουζίνα για οικογένειες. Καθημερινά παρέχεται καθημερινός καθαρισμός του δωματίου, ενώ διατίθεται δωρεάν ασύρματο internet υψηλής ταχύτητας στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους.

Tags: