Τραχανάς του χειμώνα
Τραχανάς ξινός (2 γεμάτες κ.σ. για κάθε άτομο) Τυρί φέτα ή κατσικίσιο Αλάτι Πιπέρι Βούτυρο Διαλέγετε το κατάλληλο σκεύος – ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων για τα οποία σκοπέυετε να μαγειρέψετε – και προσθέτετε νερό υπολογίζοντάς το με ένα πιάτο. Έπειτα ρίχνετε το αλάτι και όταν το νερό γίνει χλιαρό προσθέτετε τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Όταν πάρει αρκετές βράσεις (5 λεπτά), ρίχνετε χοντρά κομμάτια τριμμένου τυριού και όταν ο τραχανάς αρχίσει να πήζει, ρίχνετε και το βούτυρο (υπολογίστε μια κουταλιά για κάθε πιάτο). Αφού βράσει, μετά από 10 λεπτά ο τραχανάς είναι έτοιμος. Σερβίρεται σε … Read more