? νεροπότηρου σπορέλαιο
Μισό νεροπότηρο κονιάκ
1 ? νεροπότηρου ζάχαρη
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα αυτού
1 φαρίνα
1 φλ. σταφίδες (ελαφρώς πλυμένες και αλευρωμένες)
1 φλ. καρύδια τριμμένα
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα και γαρίφαλο μαζί
Για αρχή, πρέπει να χτυπήσετε το λάδι με τη ζάχαρη έως ότου λιώσει και στη συνέχεια προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα. Ακολουθούν με τη σειρά, το ξύσμα, το κονιάκ, οι σταφίδες, τα καρύδια, η κανέλα, το γαρίφαλο και τέλος η φαρίνα.
Βάζετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ και το ψήνετε στους 180C για περίπου 45 λεπτά.