Σταφιδόψωμο

? νεροπότηρου σπορέλαιο
Μισό νεροπότηρο κονιάκ
1 ? νεροπότηρου ζάχαρη
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα αυτού
1 φαρίνα
1 φλ. σταφίδες (ελαφρώς πλυμένες και αλευρωμένες)
1 φλ. καρύδια τριμμένα
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα και γαρίφαλο μαζί

Για αρχή, πρέπει να χτυπήσετε το λάδι με τη ζάχαρη έως ότου λιώσει και στη συνέχεια προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα. Ακολουθούν με τη σειρά, το ξύσμα, το κονιάκ, οι σταφίδες, τα καρύδια, η κανέλα, το γαρίφαλο και τέλος η φαρίνα.

Βάζετε το μείγμα σε φόρμα του κέικ και το ψήνετε στους 180C για περίπου 45 λεπτά.

Μαρμελάδα Μανταρίνι

1 κιλό μανταρίνια
1 μεγάλο λεμόνι
5 κούπες νερό
3 ½ κούπες ζάχαρη

Ως πρώτο βήμα, πλένετε καλά τα μανταρίνια και το λεμόνι, τα οποία κόβετε αρχικά στα τέσσερα και στη συνέχεια σε φέτες. Αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια, βάζετε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε νερό και τα σκεπάζετε καλά με μια πλαστική μεμβράνη, αφήνοντας το μείγμα για μία μέρα. Την επομένη, το αδειάζετε σε κατσαρόλα και το σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε τη ζάχαρη, την ανακατεύετε για να λιώσει και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να φτάσει στους 104C (περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά).

Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και ενώ είναι ακόμη ζεστό, το γεμίζετε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Λουκάνικο Τρικάλων με πράσο και σάλτσα σπετσοφάι

1 κιλό μακριές πράσινες πιπεριές
2 τεμάχια πιπεριές κόκκινες (καυτερές)
Μισό κιλό λουκάνικα Τρικάλων με πράσο
3-4 ώριμες ντομάτες για σάλτσα
1 μέτριο κρεμμύδι
Μισή κ.σ. αλάτι
? ποτήρι νερού ελαιόλαδο

Αρχικά, πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και ακολούθως κόβετε το λουκάνικο σε φέτες. Έπειτα, βάζετε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζετε τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, τις αφήνετε να στραγγίσουν σε τρυπητό και τηγανίζετε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει και να βγει το λίπος του. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις τρίβετε στον τρίφτη, ενώ συγχρόνως καθαρίζετε και τρίβετε και το κρεμμύδι. Έπειτα, προσθέτετε και τις κόκκινες πιπεριές.

Αφήνετε το μείγμα να βράσει σε κανονική φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Το σερβίρετε ζεστό.

Ρυζόγαλο Τρικάλων

4 κούπες γάλα
Μισή κούπα ρύζι γλασέ
Λίγο αλάτι
Μισή κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.γ. κορν φλάουρ
Κανέλα

Ξεκινάτε βάζοντας το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι. Ταυτόχρονα, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από τις 4 κούπες γάλα κρατάτε εκτός τη μισή, στην οποία διαλύετε τις 2 κουταλιές κορν φλάουρ και τη βανίλια. Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό, ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Έπειτα, ρίχνετε το μείγμα γάλακτος, κορν φλάουρ και βανίλιας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Έπειτα, μοιράζετε το ρυζόγαλο στα μπολάκια και ρίχνετε από πάνω κανέλα.

Τηγανίτες

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Μισό φλ. γάλα
Νερό

Βάζετε σε ένα ρηχό σκεύος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα αναμειγνύοετε κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνετε το γάλα και – σιγά σιγά – νερό, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι έως ότου δημιουργηθεί χυλός.

Βάζετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι για να κάψει και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Όταν τηγανιστεί από τη μια πλευρά και χρυσίσει, τηγανίζετε και από την άλλη. Βγάζετε τις τηγανίτες και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε σε πιάτο, ρίχνοντας από πάνω το πετιμέζι μήλου και πασπαλίζοντας με κανέλα.

Πιπερόπιτα Πηλίου

Μισό κιλό φύλλο κρούστα (ή κουρού)
800 γρ. πιπεριές κέρατα
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πορτοκαλί
1 μικρό κρεμμυδάκι
Μισή κούπα τραχανά
1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
3 αυγά (το ένα για το άλειμμα του φύλλου)
300 γρ. φέτα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες και μετά τα σοτάρετε σε λίγο λάδι μέχρι να μαραθούν. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα 2 αυγά και προσθέτετε τη ντομάτα, τον τραχανά, τη θρυμματισμένη φέτα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν, προσθέτετε στο μείγμα τα υλικά που έχετε σοτάρει. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, στρώνετε τη μισή ποσότητα του φύλλου, προσθέτετε τη γέμιση και κλείνετε με το υπόλοιπο φύλλο. Έπειτα, αλείφετε το φύλλο με αυγό.

Ψήνετε για περίπου 1 ώρα στους 180C.

Κουλουράκια πορτοκαλιού

2 ποτήρια του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα αυτού
1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πρώτα χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη έως ότου αυτή λιώσει και προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχετε βάλει τη σόδα. Στη συνέχεια βάζετε το ξύσμα και τέλος, σιγά σιγά, το αλεύρι, το οποίο έχει ανακατευτεί μαζί με το μπέϊκιν.

Ακολουθεί το ψήσιμο στους 180C για περίπου 15 λεπτά.

Μαρμελάδα ακτινίδιο

500 γρ. ώριμα ακτινίδια
400 γρ. ζάχαρη
3-4 σταγόνες λεμόνι
Ελάχιστη σκόνη βανίλιας

Για να ξεκινήσετε, καθαρίζετε τα ώριμα ακτινίδια και τα κόβετε σε κομμάτια. Έπειτα, τα βάζετε στην κατσαρόλα και τα πολτοποιείτε με το εργαλείο του πουρέ. Κατόπιν, προσθέτετε 1 φλιτζανάκι καφέ νερό, τη σκόνη βανίλιας και τη ζάχαρη και τα βάζετε να βράσουν. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά και όταν αφρίσει, βγάζετε τον λευκό αφρό με ένα κουτάλι για να μείνει η μαρμελάδα καθαρή.

Αφού προσθέσετε τις σταγόνες λεμονιού, το σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά και το αδειάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Καγιανάς Βολιώτικος

3 ολόκληρα αυγά
Πιπεριά πράσινη κέρατο
Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
1 ντομάτα
50 γρ. τυρί φέτα
10 γρ. αλάτι
10 γρ. πιπέρι

Πρώτα ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τη ντομάτα σε μικρά καρέ. Μετά χτυπάτε σε μία inox λεκάνη τα αυγά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνετε σε ένα τηγάνι – αφού πρώτα κάψει – λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε τις πιπεριές, προσθέτετε την ντομάτα και περιχύνετε με τα αυγά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα ώστε να ψηθεί το μείγμα και στο τέλος προσθέτετε την τριμμένη φέτα.

Γλυκό του κουταλιού Σταφύλι

1 κιλό ρώγες άσπρου σταφυλιού χωρίς κουκούτσι
500 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
200 γρ. χυμός μήλου

Πλένετε καλά τα σταφύλια και έπειτα τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Έπειτα, βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και την τοποθετείτε στη φωτιά. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει και παράλληλα ζεσταίνετε τον χυμό μήλου, τον οποίο ρίχνετε στο σιρόπι, όταν είναι έτοιμος. Κατόπιν, προσθέτετε τα σταφύλια και αφαιρείτε τον αφρό που δημιουργείται κατά το βράσιμο.

Ανακατεύετε με μια κουτάλα και μόλις τα σταφύλια πάρουν βράση βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζετε τα αποστειρωμένα βάζα όσο το γλυκό αλλά και τα βάζα είναι ζεστά. Κατόπιν, περιμένετε να κρυώσουν ή τοποθετήστε τα στο ψυγείο.

Τυρόπιτα Πηλίου

6 φύλλα
250 γρ. τυρί φέτα
20 γρ. Κεφαλοτύρι
6 αυγά
Λίγο πιπέρι
2 ποτήρια γάλα

Λαδώνετε το ταψί και απλώνετε κάτω 2 φύλλα. Έπειτα, αναμειγνύετε σε ένα μπολ το τριμμένο τυρί με το κεφαλοτύρι. Κατόπιν, απλώνετε το μείγμα στα φύλλα και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα από πάνω και διπλώνετε τις άκρες. Στη συνέχεια, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το πιπέρι και τα περιχύνετε πάνω στα φύλλα.

Για να ετοιμαστεί την ψήνετε στους 200C μέχρι να ροδίσει.

Ψωμάκια από τη Λάρισα

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. μαργαρίνη
20 γρ. αλάτι
60 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μαγιά
580 γρ. κρύο νερό

Αρχικά διαλύετε τη μαγιά στο νερό και ρίχνετε όλα τα υλικά στο μίξερ, χτυπώντας τα σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά και σε δυνατή για 5 λεπτά. Το ζυμάρι θα είναι έτοιμο όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Στη συνέχεια, το αφήνετε σκεπασμένο για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και ανοίγετε με τον πλάστη ένα φύλλο πάχους 2 εκατοστών που το τοποθετείτε σε λαμαρίνες περασμένες με λάδι, αφήνοντάς το για 1 ώρα ώστε να φουσκώσει.

Ψήνετε τα ψωμιά στους 180C.

Πετιμέζι από Μήλα (Φιρίκια)

10 κιλά μήλα φιρίκια
Καυτό νερό (μέχρι τη μέση της κατσαρόλας)

Πλένετε και χοντροκόβετε 10 κιλά φιρίκια, αφαιρώντας τα κοτσάνια και όσα σπόρια μπορείτε. Τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε νερό έως τη μέση. Βράζετε για αρκετή ώρα, έως ότου τα φιρίκια λιώσουν. Όταν κρυώσουν, τα βάζετε σε δόσεις σε ένα τουλουπάνι και πιέζοντας συγκεντρώνετε τον χυμό τους σε μια άλλη κατσαρόλα.

Βάζετε την κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή φωτιά, μέχρι ο χυμός να γίνει σκουρόχρωμος και παχύρρευστος σαν μέλι. Τον αποθηκεύετε σε μικρά βάζα και τον διατηρείτε όπως τις μαρμελάδες. Χρησιμοποιείται αντί για μέλι σε ροφήματα και τηγανίτες, αλλά και σαν πετιμέζι σε κέικ και νηστίσιμες συνταγές.

Petradi Hotel

Με την παραδοσιακή πετρόχτιστη μεζονέτα ως υπόδειγμα πηλιορείτικης φιλοξενίας, το ξενοδοχείο Πετράδι στο Καλαμάκι του Πηλίου, μπαίνει δυναμικά στην ατζέντα των πιο όμορφων ταξιδιωτικών αποδράσεων.

Τα μοναδικής ομορφιάς δωμάτιά του μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι έξι άτομα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές για οικογένειες, ζευγάρια και φίλους. Το κάθε studio έχει τη δική του προσωπικότητα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές άνεσης και ιδιωτικής απόλαυσης. Όλα τα executive studios στο ξενοδοχείο Πετράδι διαθέτουν ευρύχωρη βεράντα με γοητευτική θέα, συνδυάζοντας τη μαγεία του βουνού με τη γοητεία της θαλασσινής αύρας του Αιγαίου.

Pelion Resort

Tο νεόκτιστο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, Pelion Resort μοιάζει με μικρογραφία παραδοσιακού πηλιορείτικου χωριού, χτισμένο στο βορειοδυτικό άκρο της αρχοντικής Πορταριάς του Πηλίου, αμφιθεατρικά, σε μια πλαγιά.

Αποτελείται από έξι αυτόνομα κτίρια και προσφέρεται για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις χαλάρωσης και ηρεμίας. Διαθέτει 36 δίκλινα, τρίκλινα δωμάτια και σουίτες με τζάκι και υδρομασάζ, άνετα και ατμοσφαιρικά, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, bar, τζακούζι, σάουνα, πισίνα, αίθουσα εκδηλώσεων 250 τετραγωνικών μέτρων, παιδική χαρά και πολλές ακόμη παροχές και υπηρεσίες που καθιστούν τη διαμονή αξέχαστη!

Park Hotel Larisa

Το ξενοδοχείο Park είναι ένα ευρύχωρο και σύγχρονο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Λάρισας με θέα τις δύο πανέμορφες πλατείες. Μόλις 200 μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης και πρόσφατα ανακαινισμένο (2011), είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών!

Διαθέτει 54 άνετα δωμάτια και 2 σουίτες με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, αίθουσες υποδοχής, καφετέρια, μπαρ, αίθουσα συνεδριάσεων, γκαράζ, άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση, εύκολη πρόσβαση για ΑμεΑ και ένα φιλικό και εξειδικευμένο προσωπικό.

Panorama Hotel Rooms & Suites

Το ξενοδοχείο Panorama απέχει μόλις 50 μ. από την αμμώδη παραλία του Στομίου Λάρισας, στις παρυφές της Όσσας, σε ένα καταπράσινο τοπίο. Τα δωμάτιά του είναι φωτεινά και ευάερα, διακοσμημένα σε μοντέρνους ή κλασικούς ρυθμούς, ενώ οι παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν ακόμα μπαρ-εστιατόριο με δωρεάν Wi-Fi, δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης.και μια πληθώρα ελληνικών παραδοσιακών πιάτων που μπορεί κανείς να απολαύσει με θέα στη θάλασσα.

Panormos Beach Skopelos

Περιτριγυρισμένο από πλούσιο πράσινο και πολύ κοντά στην παραλία του Πανόρμου, 20 λεπτά οδικώς από τη Χώρα Σκοπέλου, το Panormos Beach είναι ένα παραδοσιακά χτισμένο ξενοδοχείο με προσεγμένα και άνετα δωμάτια με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος ή στους κήπους του ξενοδοχείου.

Στην πλακόστρωτη αυλή σερβίρεται πρωινό σε μπουφέ, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι του είναι διακοσμημένοι με πολλές παραδοσιακές λεπτομέρειες, όπως έπιπλα αντίκες, σκεύη και χειροποίητα υφαντά χαλιά, ενώ το σνακ μπαρ σερβίρει ποτά και ελαφριά γεύματα στον κήπο με θέα τον κόλπο του Πανόρμου.

Olympus Terra

Το ξενοδοχείο Olympus Terra χτίστηκε το 2016 στη Γιάννουλη της Λάρισας και χαρακτηρίζεται από την εμπνευσμένη νεοκλασική αρχιτεκτονική και τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρει. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο, σχεδιασμένο για να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες του.

Οι υποδομές και οι παροχές του, περιλαμβάνουν τέσσερις αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες για κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες, χώρο υποδοχής, εστιατόριο, μπαρ (όλα διακοσμημένα με βάση την πλούσια ιστορία της περιοχής και τους μυθικούς θεούς του Ολύμπου) και καλαίσθητα δωμάτια με θέα την περιοχή της Γιάννουλης ή τον Όλυμπο.

Hotel Olga

Στο καταπράσινο Πήλιο, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και δίπλα από την κεντρική πλατεία του Μουρεσίου, βρίσκεται το ξενοδοχείο Olga, στεγασμένο σε δύο παραδοσιακά κτίρια του 19oυ αιώνα, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για όλο τον χρόνο.

Σε 5 λεπτά κανείς βρίσκεται στις ομορφότερες παραλίες του Πηλίου, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο των Χανίων απέχει 25 λεπτά. Τις χειμωνιάτικες νύχτες, στο χώρο του καθιστικού προσφέρεται η απόλυτη χαλάρωση πλάι στο τζάκι, ενώ το καλοκαίρι μπορεί κανείς να περάσει ευχάριστα στην πανέμορφη αυλή με την ατέλειωτη θέα.