Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Οι φθινοπωρινοί καρποί της Πιερίας στο Ελληνικό Πρωινό

Στην εύφορη γη της Πιερίας, εκεί όπου ο Όλυμπος αγγίζει το Αιγαίο και η φύση αλλάζει χρώματα με μια σχεδόν τελετουργική αρμονία, το φθινόπωρο φέρνει μαζί του έναν μοναδικό πλούτο γεύσεων. Η αλλαγή της εποχής γίνεται ορατή μέσα από τους καρπούς που ωριμάζουν και δίνουν ζωή στην τοπική παράδοση, εμπλουτίζοντας το αυθεντικό ελληνικό πρωινό.

Τα μήλα της Ρητίνης και του Ελατοχωρίου είναι το πρώτο σημάδι της αλλαγής της εποχής. Με το ζωηρό χρώμα και το τραγανό τους δάγκωμα, κόβονται προσεκτικά στα τέλη Σεπτεμβρίου και αξιοποιούνται με πολλούς τρόπους: γίνονται αρωματικά γλυκά του κουταλιού, χειροποίητες πίτες ή σερβίρονται φρέσκα, συνοδεύοντας γιαούρτι και μέλι.

Λίγο αργότερα, τα κάστανα του Ολύμπου κάνουν την εμφάνισή τους. Γλυκά, βουτυρένια και αρωματικά, αποτελούν ένα από τα διαχρονικά φθινοπωρινά δώρα του βουνού των θεών. Ψημένα στα κάρβουνα, βρασμένα με μέλι και κανέλα γίνονται σύμβολο της ζεστασιάς και της φιλοξενίας της Πιερίας.

Το ακτινίδιο της Κατερίνης, προσθέτει φρεσκάδα και ζωντάνια στο εποχικό σκηνικό. Παγκοσμίως αναγνωρισμένο για την ποιότητά του, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και προσφέρει μια αναζωογονητική νότα σε ένα υγιεινό πρωινό εμπνευσμένο από τη φύση.

Ο κύκλος των φθινοπωρινών θησαυρών ολοκληρώνεται με τα καρύδια και τα σταφύλια. Τα καρύδια, σύμβολο υγείας και μακροζωίας, χαρίζουν πλούσια γεύση σε πίτες, γλυκά και παραδοσιακά σκευάσματα ενώ τα σταφύλια και το κεχριμπαρένιο πετιμέζι τους αφηγούνται μια ιστορία χιλιετούς οινοποιητικής παράδοσης και θυμίζουν ότι η φιλοξενία στην Ελλάδα ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γη και τους καρπούς της.

Το φθινόπωρο στην Πιερία δεν είναι απλώς μια εποχή – είναι μια εμπειρία γεύσης και αυθεντικότητας. Κάθε καρπός αφηγείται τη σύνδεση ανθρώπου και φύσης, προσκαλώντας μας να απολαύσουμε τη μαγεία της ελληνικής γης μέσα από το τραπέζι του ελληνικού πρωινού. Επιλέξτε ένα από τα ξενοδοχεία-μέλη του Προγράμματός μας και ταξιδέψτε στον γαστρονομικό πλούτο αυτού του τόπου.