Πίτα Μπλατσάρα
1 κιλό φύλλα από κρεμμύδια χλωρά
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού (περίπου) αλεύρι καλαμποκίσιο άσπρο
1 φλ. τσαγιού (περίπου) τραχανάς γλυκός
1 φλ. τσαγιού λάδι αλάτι
Για τον χυλό
Χλιαρό νερό
Αλεύρι
Λγο αλάτι
Πίτα Μπλατσάρα
Αφού πλύνετε καλά τα κρεμμυδόφυλλα, τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε μέσα σε μια λεκάνη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (τριμμένη φέτα, αλεύρι, τραχανά, άνηθο, λάδι και αλάτι). Τα ανακατεύετε και κατόπιν ετοιμάζετε το χυλό που θα χρειαστεί να βάλετε αντί για φύλλο. Έπειτα, ρίχνετε σε μια λεκάνη 4 ποτήρια χλιαρό νερό. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και λίγο αλάτι, χτυπώντας το με πιρούνι, ωσότου γίνει χυλός (να μην είναι πολύ πηχτός).
Πίτα Μπλατσάρα
Αλείφετε το ταψί (που πρέπει να είναι στεγνό) με λάδι και ρίχνετε τον μισό χυλό. Κατόπιν, προσθέτετε και στρώνετε τη γέμιση για την πίτα, ρίχνοντας από πάνω και τον υπόλοιπο χυλό, τον οποίο στρώνετε ομοιόμορφα, ραντίζοντας την πίτα με αρκετό λάδι. Για να ετοιμαστεί τον ψήνετε σε μέτριο φούρνο ωσότου ροδίσει (θα σας πάρει περίπου 45 λεπτά).