Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μηλόπιτα

2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
Μισό φλ. τσαγιού κονιάκ
Μισό φλ. τσαγιού γάλα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο

Μηλόπιτα

Αρχικά, χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη προκειμένου να αφρατέψουν. Έπειτα, προσθέτετε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνετε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύετε ώστε να προκύψει ένα απαλό μείγμα, ακριβώς όπως και το αντίστοιχο του κέικ.

Κατόπιν, προσθέτετε τα – κομμένα σε κυβάκια – μήλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο ακόμη. Έπειτα, παίρνετε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ., το οποίο αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι.

Μηλόπιτα

Ρίχνετε μέσα στο ταψί το μείγμα και το ψήνετε στους 180C για 1 ώρα. Τελειώνοντας, βγάζετε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και τη σερβίρετε.