Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Γλυκό του κουταλιού Σταφύλι
1 κιλό ρώγες άσπρου σταφυλιού χωρίς κουκούτσι
500 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
200 γρ. χυμός μήλου
Γλυκό του κουταλιού Σταφύλι
Πλένετε καλά τα σταφύλια και έπειτα τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Έπειτα, βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και την τοποθετείτε στη φωτιά. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει και παράλληλα ζεσταίνετε τον χυμό μήλου, τον οποίο ρίχνετε στο σιρόπι, όταν είναι έτοιμος. Κατόπιν, προσθέτετε τα σταφύλια και αφαιρείτε τον αφρό που δημιουργείται κατά το βράσιμο.
Γλυκό του κουταλιού Σταφύλι
Ανακατεύετε με μια κουτάλα και μόλις τα σταφύλια πάρουν βράση βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γεμίζετε τα αποστειρωμένα βάζα όσο το γλυκό αλλά και τα βάζα είναι ζεστά. Κατόπιν, περιμένετε να κρυώσουν ή τοποθετήστε τα στο ψυγείο.