Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Πρασόπιτα

6 φύλλα πίτας
1 ½ κιλό πράσα ψιλά
150 – 200 γρ. φέτα
1 ή 2 αυγά
Αλάτι
200 γρ. λάδι
1 ½ κούπα νερό

Πρασόπιτα

Αρχικά καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα πράσα, τα οποία στη συνέχεια αλατίζετε. Κατόπιν, τα τοποθετείτε στο σκεύος, στο οποίο θα φτιάξετε τη γέμιση και προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα, το νερό, το λάδι και τα αυγά. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα υλικά πολύ καλά.

Πρασόπιτα

Σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί στρώνετε το πρώτο φύλλο και ρίχνοντας του λίγο λάδι βάζετε από πάνω το δεύτερο. Τοποθετείτε πάνω από το δεύτερο φύλλο το ? της γέμισης, φροντίζοντας παράλληλα το φύλλο σας να ραντιστεί και με τα υγρά αυτής.