Λουκουμάδες
Για τη ζύμη
5 γρ. ξηρή μαγιά
800 γρ. ζεστό νερό
600 γρ. σκληρό αλεύρι 70%
Αλάτι
Canola oil για το τηγάνισμα
Κανέλα
Καρύδια
Για το σιροπι
1200 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
Ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι
Λουκουμάδες
Για να φτιάξετε τη ζύμη, διαλύετε τη μαγιά στο ζεστό νερό, κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνετε μια τρύπα στην μέση. Προσθέτετε τη, διαλυμένη στο νερό, μαγιά και ανακατεύετε καλά. Έπειτα, τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη ή με μια πετσέτα και βάζετε το μπολ σε ζεστό μέρος για 3 ώρες μέχρι να φουσκώσει ή έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
Για να φτιάξετε το σιρόπι, βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας τακτικά. Το κρατάτε ζεστό, αλλά δεν το αφήνετε να βράσει.
Λουκουμάδες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι στους 190C. Ανακατεύετε τη ζύμη για να φύγει ο αέρας και προσεχτικά, ρίχνετε με δυο κουταλάκια μπαλίτσες ζύμης στο λάδι και τις γυρνάτε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Τότε, τις βγάζετε από το λάδι και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί. Τέλος, βουτάτε τους λουκουμάδες στο σιρόπι, τους βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα, τους τοποθετείτε σε ένα μπολ και τους πασπαλίζετε με κανέλα και καρύδια.