Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μαρμελάδα πορτοκάλι

2 κιλά πορτοκάλια
2 κιλά ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμός από 1 λεμόνι

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Αρχικά, βράζετε τα πορτοκάλια για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα σπόρια και τα κοτσάνια, ενώ με ένα μαχαίρι τα ψιλοκόβετε και τα αδειάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Τα βράζετε εκ νέου, μέχρι να κάνουν φουσκάλες και προσθέτετε χυμό λεμονιού.

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Συνεχίζετε το βράσιμο για 2 λεπτά ακόμη και έπειτα τα αποσύρετε από τη φωτιά.