Χαλβάς με σιμιγδάλι και σταφίδες από τη Χαλκιδική
1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
1 φλ. του τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
Μισό φλ. τσαγιού ξανθές σταφίδες
4 φλ. του τσαγιού νερό
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
Χαλβάς με σιμιγδάλι και σταφίδες από τη Χαλκιδική
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε στο νερό τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Το σιρόπι θα είναι έτοιμο όταν θα έχει διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Τότε θα αφαιρέσετε τις φλούδες και το ξυλάκι της κανέλας. Έπειτα, ρίχνετε σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και περιμένετε να ζεσταθεί λίγο. Τότε, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζετε ανακατεύοντας συνέχεια, προσέχοντας να ψηθεί ομοιόμορφα και να μην καεί. Όταν το σιμιγδάλι σκουρύνει, προσθέτετε την κανέλα σε σκόνη και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κατόπιν, ρίχνετε τη σταφίδα και λίγο λίγο το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε.
Χαλβάς με σιμιγδάλι και σταφίδες από τη Χαλκιδική
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να δέσει το μείγμα. Όταν γίνει αυτό, βάζετε το μείγμα σε φόρμα, ξεφορμάρετε και όταν ο χαλβάς κρυώσει, τον σερβίρετε.