Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Σφουγγάτο Λέσβου

1 κιλό κολοκύθια
500 γρ. φέτα
4 αυγά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύυδι
Τριμμενη φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένο μοσκοκάρυδο
Ελαιόλαδο
Λίγο γάλα

Σφουγγάτο Λέσβου

Τρίβετε τα κολοκύθια και μετά τα στίβετε για να φύγουν τα νερά τους, ενώ σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια. Όταν εξατμιστούν τα υγρά τους, ρίχνετε τη φέτα και τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζετε το ανακάτεμα. Όταν το μείγμα πήξει, το κατεβάζετε απο τη φωτιά. Αλείφετε με λάδι τον πάτο ενός ταψιού και πασπαλίζετε λίγη από τη φρυγανιά. Στη συνέχεια ρίιχνετε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη φρυγανιά και προσθέτετε εδώ και εκεί κομματάκια βουτύρου.

Σφουγγάτο Λέσβου

Το ψήνετε στους 200C για περίπου μια ώρα.