Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μανιάτικες τηγανίδες

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι (250 ml) ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μανιάτικες τηγανίδες

Ρίχνετε σε μια λεκάνη το λάδι και το αλεύρι και τα τρίβετε καλά με τις παλάμες σας, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μετά από περίπου 12 ώρες, κάνετε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνετε τη μαγιά. Έπειτα, προσθέτετε ζεστό νερό και ζυμώνετε καλά, προσθέτοντας το αλάτι χωρίς να έρθει σε επαφή με τη μαγιά. Σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα το ζυμάρι και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν ανέβει η ζύμη, την κόβετε σε ίσα κομμάτια και τα πλάθετε σε λεπτά κορδόνια.

Μανιάτικες τηγανίδες

Τα τηγανίζετε κρατώντας τη μια άκρη και αφήνοντας την άλλη να πέσει κυκλικά στην κατσαρόλα με το καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.