Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Πρασόπιτα Γρεβενών

Για ζύμη

1 κιλό αλεύρι Ροδιάς Γρεβενών
2 πρέζες αλάτι
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
Νερό (όσο χρειαστεί για μια μαλακή ζύμη)

Για γέμιση

1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 κιλό πράσα
Ελαιόλαδο για σοτάρισμα πράσων
Τυρί φέτα
Δυόσμος
1 πρέζα μαύρο πιπέρι και αλάτι
2 αυγά

Πρασόπιτα Γρεβενών

Αφού ζυμώσετε, αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει για να μη λασπώσει και ετοιμάζετε τη φάρσα (γέμιση). Όταν ρίξετε στο φύλλο, χωρίστε τη ζύμη σας σε δύο μπάλες και ανοίξτε ένα μεγάλο φύλλο. Αλείψτε κάθε μπάλα με μείγμα λιωμένου βουτύρου και ηλιέλαιου, διπλώστε στα τρία και επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου προκύψει μια μπάλα την οποία ξαναανοίγετε σε φύλλο και την απλώνετε στο ταψί. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρύα γέμιση, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την δεύτερη μπάλα ζύμης και βάλτε το δεύτερο φύλλο πάνω στη γέμιση. Έπειτα αλείψτε την πάνω επιφάνεια με μείγμα βουτύρου και ηλιελαίου και ραντίστε με νερό.

Πρασόπιτα Γρεβενών

Τοποθετήστε την πρασόπιτα στον φουρνο και ψήστε την στους 170C για 45 λεπτά.