Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Καρυδόπιτα Χανίων

375 γρ. αυγά
250 γρ. ζαχαρη
1 δόση βανιλια
125 γρ. τριμμένη φρυγανιά
375 γρ. τριμμένο καρυδι
1 γρ. κανέλα
1 γρ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα μισού λεμονιού

Καρυδόπιτα Χανίων

Ξεκινώντας, τοποθετείτε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια σε μπαιν μαρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα, τα βγάζετε από το μπαιν μαρί και τοποθετείτε τα αυγά στον κάδο του μίξερ, όπου τα χτυπάτε μέχρι να φουσκώσουν. Κατόπιν, συγκεντρώνετε σιγά σιγά όλα τα υλικά σε μια μπασίνα, ανακατεύοντας απαλά.

Καρυδόπιτα Χανίων

Τα βάζετε στον φουρνο, στους 170C για 35 με 40 λεπτα.