Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Καρυδόπιτα Ελούντας

1 ποτήρι αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
1 κ.σ. βούτυρο
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
160 γρ. καρύδια
1 ποτήρι γάλα

Υλικά για σιρόπι

2 φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη
1 φύλλο κανέλα
2-3 γαρίφαλα
1 κουταλιά λεμόνι
1 βανίλια

Καρυδόπιτα Ελούντας

Πρώτα χτυπάτε το βούτυρο και μετά προσθέτετε τη ζάχαρη και τα αυγά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το γάλα και τα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα και τα γαρίφαλα. Ενδιάμεσα, ανακατεύετε το αλεύρι και το μπέικιν παούντερ και τα ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά. Βουτυρώνετε το ταψί και το πασπαλίζετε ελαφρά με αλεύρι.

Καρυδόπιτα Ελούντας

Ψήνετε το μείγμα για 1 ώρα, πρώτα σε δυνατό φούρνο, χαμηλώνοντας τον στη συνέχεια. Έπειτα, βράστε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάστε την καρυδόπιτα όσο είναι ακόμη ζεστή.