Το τριών αστέρων και πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Τρίτων, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην πόλη της Κω, σε μια μαγευτική τοποθεσία, μπροστά από τη θάλασσα και δίπλα από το πάρκο της Μητρόπολης. Ανοικτό όλο τον χρόνο, διαθέτει χώρο υποδοχής, αίθουσα τηλεόρασης, μπαρ-καφέ, εστιατόριο και ασύρματο Internet. Τα 45 δωμάτια του έχουν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ τα περισσότερα παρέχουν θέα προς τη θάλασσα.
Επιπλέον, διακρίνεται για το ευγενικό προσωπικό και για το εστιατόριο Αβάντι, το οποίο φημίζεται για την άριστη ποιότητά του.
Κάθε μέρα οι ιδιοκτήτες του Τρίτων προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνταγές τους, στηρίζοντας την τοπική και κατ’επέκταση την ελληνική παραγωγή. Η προσπάθεια αυτή τους δικαιώνει καθώς έχει πολύ θετική απήχηση στους επισκέπτες.
Το πρωινό του ξενοδοχείου αποτελείται από αρτοσκευάσματα που κατασκευάζονται και ζυμώνονται αποκλειστικά από τους ιδιοκτήτες, παραδοσιακό κρασοτύρι, γλυκό τοματάκι, μέλι από τοπικούς παραγωγούς, ταχίνι, ελιές και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από την Κω, μαγειριά (το πιο διαιτητικό γλυκό), τοπικό χαλβά, βάρβαρα (είδος δημητριακών), ρυζόγαλο από ελληνικό γάλα, σαγανάκι από κρασοτύρι, λαμπρόπιτες (παραδοσιακές τυρόπιτες), αφεψήματα από βότανα του κήπου, όπως το σάψυχο με δυόσμο, νόστιμα ροφήματα από τη γειτονική Νίσυρο (κανελάδα και σουμάδα) κλπ.
Τα φρούτα ως επί τω πλείστον είναι τοπικής παραγωγής, όπως και οι τομάτες και οι μαρμελάδες φτιάχνονται από φρέσκα τοπικά φρούτα.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Στο εστιατόριο Αβάντι του ξενοδοχείου, σερβίρονται τοπικές συνταγές, όπως σαγανάκι από κρασοτύρι με γλυκό τοματάκι, λουκουμέρια, καθώς και ελιές, ελαιόλαδο και οπωροκηπευτικά τοπικής παραγωγής.