Καρυδόπιτα
12 αυγά
12 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
12 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
12-15 κουταλιές χοντροκομμένα καρύδια
1 κουταλιά μπέικιν παόυντερ
Ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι
Για το σιρόπι
650γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
Καρυδόπιτα
Αρχικά χωρίζετε τα αυγά, χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και χτυπάτε χωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη φρυγανιά, τα καρύδια και το μπέικιν πάουντερ και κατόπιν τα ενώνετε απαλά προκειμένου να μη ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Καρυδόπιτα
Έπειτα τοποθετείτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί, το πασπαλίζετε με φρυγανιά και το ψήνετε στους 200 C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αποκτήσει στερεά μορφή. Αφού κρυώσει βράζετε το σιρόπι για να δέσει, αφαιρείτε τη φλούδα του πορτοκαλιού και περιχύνετε το γλυκό. Αφού απορροφήσει το σιρόπι και κρυώσει, το κόβετε και το σερβίρετε.