Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ηπείρου

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξενοδόχων της Ηπείρου, την Περιφέρεια Ηπείρου, τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, το Σύλλογο Γευσιγνωσίας & Γαστρονομίας Πρέβεζας και την Ένωση Παραγωγών “Άπειρος Γαία” παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Ηπείρου» την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 (στο ξενοδοχείο Du Lac) στα Ιωάννινα. Το Ελληνικό Πρωινό οργώνοντας την Ελλάδα, τρία χρόνια μετά το ξεκίνημά του, φτάνει και στην Ήπειρο και αποτελεί το 18ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού. Ήδη 16 ξενοδοχεία στην Ήπειρο έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό και προσφέρουν πλήθος τοπικών εδεσμάτων, όπως ηπειρώτικες πίτες, χειροποίητες μαρμελάδες, μέλι ντόπιο, χωριάτικα αυγά, φρέσκους … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Δυτικής Μακεδονίας

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), η Ένωση Ξενοδόχων Φλώρινας, παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό της Δυτικής Μακεδονίας το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο «Βέλτσης» σε συνεργασία με τον ΕΟΤ-ΠΥΤ Δ. Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας, το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Φλώρινας & τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος και με την υποστήριξη των Ξενοδοχειακών Ενώσεων Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς. Η καθιέρωση του Ελληνικού πρωινού έφτασε και στη Δυτική Μακεδονία, και αποτελεί πλέον το 14ο κατά σειρά, Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: # Ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Δακής Γεώργιος, … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Θεσσαλονίκης

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Λέσχη Γαστρονομίας Βορείου Ελλάδας παρουσίασαν το Ελληνικό Πρωινό της Θεσσαλονίκης στο Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013. Στην ενίσχυση της ταυτότητας και τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι ξενοδόχοι της πόλεως, υιοθετώντας την πρωτοβουλία του προγράμματος του «Ελληνικού Πρωινού». Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στην οποία ήδη συμμετέχουν 202 ξενοδοχεία από όλη τη χώρα.Το Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης αποτελεί το 13ο κατά σειρά πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του … Read more

Tags:

Σημαντικά τα οφέλη στην οικονομία από το πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” – ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σημαντικά τα οφέλη στην πρωτογενή αλλα και στη δευτερογενή παραγωγή της χώρας και κατ’ επέκταση στην απασχόληση εκτιμάται ότι θα προκύψουν από την υιοθέτηση από τον τουριστικό κλάδο του “Ελληνικού Πρωινού”.

Tags:

Παραδοσιακά προϊόντα απολαμβάνουν οι επισκέπτες χάρη στο πρόγραμμα ελληνικό πρωινό – NEWSBEAST

Το ελληνικό πρωινό της Θεσσαλονίκης απολαμβάνουν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη συμπρωτεύουσα, χάρη σε μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Tags:

“Πρωινό Θεσσαλονίκης” με βουβαλίσιο γάλα, κουλούρι και μπουγάτσα – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κουλούρι Θεσσαλονίκης, μπουγάτσα, ρυζόγαλο, τσουρέκι και βουβαλίσιο γάλα. Είναι μερικά από τα προιόντα που συνιστούν το Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης, το οποίο στο εξής θα προσφέρεται στα ξενοδοχεία της πόλης στο πλαίσιο του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό”.

Tags:

Ελληνικό Πρωινό από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος – ΤΟ ΒΗΜΑ online

Tο «Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης», το 13ο κατά σειρά πρότυπο «Ελληνικού Πρωινού» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης Philoxenia.

Tags:

Το “ελληνικό πρωινό” εργαλείο αιχμής για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού – Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στην ενίσχυση της ταυτότητας και τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προιόντος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι ξενοδόχοι της πόλεως, υιοθετώντας την πρωτοβουλία του προγράμματος του “Ελληνικού Πρωινού”.

Tags:

Μητρώο παραγωγών που συνεργάζονται με το πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό ετοιμάζει το ΞΕΕ – AGROTYPOS

Για την ιδέα, τα προβλήματα που αντιμετώπισαν αρχικά αλλά και την πορεία του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό, μίλησεκατά την διάρκεια του 9ου συνεδρίου IMIC,στη Σαντορίνη, ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και μέλος ΔΣ του ΞΕΕ κ. Γιώργος Πίττας.

Tags:

Γαστρονομία: θεμέλιο του τουρισμού – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η γαστρονομία μπορεί να γίνει το ισχυρό χαρτί για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, ήταν το συμπέρασμα του συνεδρίου «Τουρισμός και γαστρονομία, το επόμενο βήμα», που ολοκληρώνεται σήμερα στη Σαντορίνη.

Tags:

Ελληνικό πρωινό: από τη θεωρία στη γεύση- ΤΟ ΒΗΜΑ gourmet

Ένα από τα πλέον παράδοξα που συμβαίνουν στα μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας, ιδιαίτερα εκείνα που δέχονται ορδές από λευκόσαρκους τουρίστες οι οποίοι ροδοψήνονται για δέκα μέρες παρά pool αλός, είναι το πρωινό.

Tags:

Ξεχωριστά πρωινά σε όλη τη χώρα – ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, 08/10/2012

Επειδή κάθε ταξίδι, κάθε απόδραση από τις τσιμεντουπόλεις στην ύπαιθρο είθισται να συνοδεύεται από κάποιες ιδιαίτερες γαστριμαργικές ιδιαιτερότητες, για να ολοκληρώνονται οι απολαύσεις της απόδρασης, δημοσιεύουμε μερικές επιλογές για το πρωινό των ταξιδιωτών που μπορούν να το απολαύσουν στις διάφορες περιοχές της χώρας.

Tags:

Διεθνές brand name το ελληνικό πρωινό – ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Να δημιουργήσει ένα γαϊτανάκι θετικών εντυπώσεων, το οποίο θα είναι επικερδές τόσο για τους ξενοδόχους όσο και για τις τοπικές κοινωνίες της χώρας και εν γένει για την ελληνική οικονομία, μέσω της ανάδειξης σε παγκόσμιο επίπεδο του ελληνικού πρωινού ως brand επιχειρεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος του προγράμματος Γιώργος Πίττας.

Tags:

Τιμητικές Διακρίσεις Ενώσεων & Συλλόγων Ξενοδόχων: “Τρία Χρόνια Ελληνικό Πρωινό” εκδήλωση στη Μεγάλη Βρεταννία

Τιμητικές διακρίσεις στις Ενώσεις/ Σύλλογους/ Σύνδεσμους Ξενοδόχων που συνέβαλλαν στην υπογραφή των 15 πρώτων Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού.

Tags:

“Τρία Χρόνια Ελληνικό Πρωινό” εκδήλωση στη Μεγάλη Βρεταννία

Σε πανηγυρική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρεταννία, παρουσία της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, βραβεύθηκαν οι Ενώσεις Ξενοδόχων που συνέβαλλαν στην υπογραφή των 15 πρώτων Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού, καθώς και τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι ήδη 117 ξενοδοχεία συμμετέχουν στο «Ελληνικό Πρωινό», ενώ εκκρεμεί ο έλεγχος δεκάδων ξενοδοχειακών μονάδων, ο φάκελος των οποίων τελεί υπό εξέταση. Σύμφωνα με ειδική έρευνα του Εργαστηρίου «Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού» του Πανεπιστημίου Πατρών τα συνολικά έσοδα της αγοράς πρωινού για τα ελληνικά ξενοδοχεία … Read more

Tags: