Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ανατολικής Μακεδονίας (Καβάλα, Δράμα, Θάσος)

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό της Ανατολικής Μακεδονίας” την Τετάρτη 22 Μαϊου 2013 στο Ξενοδοχείο LUCY.

Tags:

Παίρνει “σάρκα και οστά” το θρακιώτικο “ελληνικό πρωινό” – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Τα πρώτα 30 τοπικά προϊόντα που θα σερβίρονται στο «ελληνικό πρωινό» των ξενοδοχείων της Θράκης παρουσιάστηκαν την Κυριακή σε εκδήλωση, που έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, παρουσία εκπροσώπων, φορέων και τοπικών αρχών, αλλά κυρίως ξενοδόχων και παραγωγών της περιοχής.

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη)

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Θράκης», την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στο ξενοδοχείο Alexander Beach. Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως ο τραχανάς, πίττες, σπαραγγόσουπα, πετιμέζι, λαλαγγίτες, αυγά με καβρουμά (γκαϊγκανέ), τηγανητό πιτάκι με τυρί, (γκιοζλεμέδες) τσάι του βουνού, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, ελιές, καφές, χαλβά με ταχίνι και πολλά άλλα.

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Εύβοιας

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Ευβοίας και το ΙΕΚ Πράξις, παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό της Εύβοιας” την Τετάρτη 15 Μαϊου στο Ξενοδοχείο LUCY.

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σαντορίνης

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θήρας, παρουσίασε το Σάββατο 11 Μαίου του 2013 «Ελληνικό Πρωινό της Σαντορίνης», στους χώρους του Αρχοντικού Μαρκεζίνη, στην Μεσαριά. Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η έναρξη εφαρμογής στην πράξη του «Τοπικού Συμφώνου Ελληνικού Πρωινού στην Σαντορίνη», το οποίο όπως είναι ήδη γνωστό, αποσκοπεί αφενός στη γνωριμία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τις γεύσεις του κάθε τόπου, και αφετέρου στη διασύνδεση του τουριστικού με τον πρωτογενή τομέα, ώστε τα οφέλη που προσπορίζεται ο πρώτος, να διαχέονται στον δεύτερο και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μπουφές με … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης στο Ρέθυμνο

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης παρουσίασαν το Ελληνικό Πρωινό της Κρήτης στο ξενοδοχείο MINOS MARE ROYAL την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα εξής: ΜΑΛΟΤΥΡΑΔΙΚΤΑΜΟΦΑΣΚΟΜΗΛΟΚΡΙΘΑΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟΚΡΙΘΑΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣΧΑΡΟΥΠΟΠΑΞΙΜΑΔΟΣΤΑΡΕΝΙΟ ΛΕΥΚΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΟΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΟΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΑΦΡΟΠΑΞΙΜΑΔΟΕΛΙΕΣ ΑΜΠΑΔΙΑΣΝΕΡΑΤΖΟΛΙΕΣΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣΛΑΔΙ ΣΚΕΤΟΛΑΔΙ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΞΙΝΟΧΟΝΤΡΟΣ ΣΟΥΠΑΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟΠΕΤΙΜΕΖΙΣΤΑΦΙΔΕΣΑΝΘΟΤΥΡΟΣ ΞΗΡΟΣΜΥΖΗΘΡΑΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (ρίγανη & θυμάρι)ΜΗΛΑΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑΝΤΟΜΑΤΑΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣΡΙΓΑΝΗΦΑΣΚΟΜΗΛΟΔΥΟΣΜΟΣΑΡΙΣΜΑΡΙ

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης στο Λασίθι

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και οι Ενώσεις Ξενοδόχων Λασιθίου (Αγ. Νικολάου – Ιεράπετρας και Σητείας) σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης παρουσίασαν το Ελληνικό Πρωινό της Κρήτης στο ξενοδοχείο MIRAMARE την Τρίτη 16 Απριλίου 2013. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα εξής: Ψωμί Κρίθινο,Ψωμί Προζυμένιο,ΚριθαροκουλούραΜιγάδιΛαγάναΚουκουβάγια με σκορδόλαδο, ντομάτα, ρόκα, φέταΚουμπάνια ΚριτσώτικαΜπουκιές σταρένιες,Μπουκιές ΧαροπάλευρουΠαξιμάδι λαδιού,Παξιμάδι αμυγδάλου,Σφακιανό παξιμάδιΜουστοκούλουραΚουλουράκια λαδιού,Κουλούρια προζυμένια,Κουλουράκια με χαρουπάλευρο,Κουλουράκια κανέλας,Κουλούρι με σουσάμιΣκαφιδωτόΚαλιτσούνια Σητειακά ανεβατάΛυχναράκιαΧορτόπιτάκια τηγανιούΤυροπιτάκια τηγανιούΜυζηθρόπιτες νεράτες με ΜέλιΣαρικόπιτεςΞεροτήγανα – ΔίπλεςΛουκουμάδεςΚαρυδόπιτα Κρητικό ελαιόλαδο,Κρητικό ελαιόλαδο με φασκόμηλο,Κρητικό ελαιόλαδο με αριζμαρί (δενδρολίβανο),Κρητικό ελαιόλαδο με ρίγανη Ελιές κοπανιστές,Ελιές ψιλολιές,Ελιές σταφυδολιές Πάστα πράσινης ελιάς,Πάστα μαύρης ελιάςΓραβιέρα … Read more

Tags:

Οι Έλληνες ξαναπαίρνουν πρωινό – ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η «στροφή» των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών τα τελευταία δύο χρόνια προς τα εγχώρια προϊόντα διατροφής – μια από τις λίγες ίσως θετικές συνέπειες της κρίσης στην ελληνική κοινωνία – κάνει την εμφάνισή της και στο σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αυτό που ακόμη και γνωστές παροιμίες χαρακτηρίζουν ως «βασιλικό», το πρωινό.

Tags:

Πρωινό με χαλβά και μυζήθρα – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Παξιμάδια και αρτοποιήματα από ελληνικό ελαιόλαδο, μαρμελάδες και γλυκά γυναικείων κατά τόπους συνεταιρισμών, παραδοσιακά τυροκομικά και χυμοί εγχώριων παραγωγών κατακτούν τους πρωινούς μπουφέδες των ξενοδοχείων.

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης στο Ηράκλειο

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό Κρήτης” την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο Galaxy. Ξενοδόχοι, διευθυντές ξενοδοχείων και chefs παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση της φιλοσοφίας του προγράμματος και τη διαδικασία ένταξης των ξενοδοχείων και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την ένταξη των ξενοδοχείων της Κρήτης στο πρόγραμμα ‘Ελληνικό Πρωινό’ του Ξ.Ε.Ε.. Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν οι: Μεταξάς Ανδρέας (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΞΕΕ), Χαλκιαδάκης Νίκος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου), Πίττας Γεώργιος (Μέλος ΔΣ ΞΕΕ, Επικεφαλής … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Κέρκυρας

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, το Δίκτυο Παραγωγών «η Κέρκυρα Παράγει», τον Συνεταιρισμό Βιολογικών Προϊόντων Κέρκυρας και το Κέντρο Unesco του Ιονίου παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό της Κέρκυρας” το Σάββατο 23 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Corfu Palace.

Tags:

Ελληνικό πρωινό: μια πρωτοβουλία με όραμα – FOOD SERVICE

Με στόχο την ένταξη 350 ξενοδοχείων στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» μέχρι το τέλος του 2013, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τη σχέση μεταξύ της τουριστικής δραστηριότητας και της τοπικής κοινωνίας.

Tags:

22η DETROP

Θεσσαλονίκη 7-10 Μαρτίου 2013. Βραβεύσεις στην κατηγορία “Ελληνικό Πρωινό” & παρουσίαση του προγράμματος.

Tags:

Γεύσεις από το πρωινό της Ρόδου – ΚΕΡΔΟΣ

Εξαιρετική.., αίσθηση άφησε στους επισκέπτες της έκθεσης HORECA το πρωινό της Ρόδου, που παρουσιάστηκε στο κοινό στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος «Ελληνικό Πρωινό» που έχει ως στόχο να υιοθετήσουν τα ξενοδοχεία ανά την επικράτεια το σερβίρισμα πρωινού με τοπικά υλικά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα της τουριστικής δραστηριότητας να το καρπούνται και οι τοπικοί παραγωγοί.

Tags:

Επεκτείνεται το “Ελληνικό Πρωινό” – ΒΡΑΔΥΝΗ

Με ταχείς ρυθμούς εξαπλώνεται το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό». Ήδη έχουν ενταχθεί 67 ξενοδοχεία, με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο να θέτει ως στόχο τη συμμετοχή 350 ξενοδοχείων μέχρι το τέλος του 2013 και 1.000 σε ορίζοντα τριετίας.

Tags: