Eat a traditional greek breakfast while viewing the Acropolis – HUFF
Have you ever had a Greek Breakfast? Most think it is nonexistent or made up of a cigarette or a coffee. However, Greece has a rich tradition when it comes to breakfasts.
Have you ever had a Greek Breakfast? Most think it is nonexistent or made up of a cigarette or a coffee. However, Greece has a rich tradition when it comes to breakfasts.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ενώ ήδη πλήθος ξενοδόχων εφαρμόζει το πρόγραμμα από την αρχή της φετινής σεζόν.
Το Τοπικό Σύμφωνο «Ελληνικού Πρωινού» παρουσιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο του «Ελληνικού Πρωινού Θράκης» την Κυριακή 19 Μαΐου 2013.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας, η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό της Ανατολικής Μακεδονίας” την Τετάρτη 22 Μαϊου 2013 στο Ξενοδοχείο LUCY.
Τα πρώτα 30 τοπικά προϊόντα που θα σερβίρονται στο «ελληνικό πρωινό» των ξενοδοχείων της Θράκης παρουσιάστηκαν την Κυριακή σε εκδήλωση, που έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, παρουσία εκπροσώπων, φορέων και τοπικών αρχών, αλλά κυρίως ξενοδόχων και παραγωγών της περιοχής.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Θράκης», την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στο ξενοδοχείο Alexander Beach. Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως ο τραχανάς, πίττες, σπαραγγόσουπα, πετιμέζι, λαλαγγίτες, αυγά με καβρουμά (γκαϊγκανέ), τηγανητό πιτάκι με τυρί, (γκιοζλεμέδες) τσάι του βουνού, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, ελιές, καφές, χαλβά με ταχίνι και πολλά άλλα.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Ευβοίας και το ΙΕΚ Πράξις, παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό της Εύβοιας” την Τετάρτη 15 Μαϊου στο Ξενοδοχείο LUCY.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θήρας, παρουσίασε το Σάββατο 11 Μαίου του 2013 «Ελληνικό Πρωινό της Σαντορίνης», στους χώρους του Αρχοντικού Μαρκεζίνη, στην Μεσαριά. Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η έναρξη εφαρμογής στην πράξη του «Τοπικού Συμφώνου Ελληνικού Πρωινού στην Σαντορίνη», το οποίο όπως είναι ήδη γνωστό, αποσκοπεί αφενός στη γνωριμία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τις γεύσεις του κάθε τόπου, και αφετέρου στη διασύνδεση του τουριστικού με τον πρωτογενή τομέα, ώστε τα οφέλη που προσπορίζεται ο πρώτος, να διαχέονται στον δεύτερο και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μπουφές με … Read more
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης παρουσίασαν το Ελληνικό Πρωινό της Κρήτης στο ξενοδοχείο MINOS MARE ROYAL την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα εξής: ΜΑΛΟΤΥΡΑΔΙΚΤΑΜΟΦΑΣΚΟΜΗΛΟΚΡΙΘΑΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟΚΡΙΘΑΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣΧΑΡΟΥΠΟΠΑΞΙΜΑΔΟΣΤΑΡΕΝΙΟ ΛΕΥΚΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΟΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΟΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΑΦΡΟΠΑΞΙΜΑΔΟΕΛΙΕΣ ΑΜΠΑΔΙΑΣΝΕΡΑΤΖΟΛΙΕΣΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣΛΑΔΙ ΣΚΕΤΟΛΑΔΙ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΞΙΝΟΧΟΝΤΡΟΣ ΣΟΥΠΑΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟΠΕΤΙΜΕΖΙΣΤΑΦΙΔΕΣΑΝΘΟΤΥΡΟΣ ΞΗΡΟΣΜΥΖΗΘΡΑΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (ρίγανη & θυμάρι)ΜΗΛΑΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑΝΤΟΜΑΤΑΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣΡΙΓΑΝΗΦΑΣΚΟΜΗΛΟΔΥΟΣΜΟΣΑΡΙΣΜΑΡΙ
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και οι Ενώσεις Ξενοδόχων Λασιθίου (Αγ. Νικολάου – Ιεράπετρας και Σητείας) σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης παρουσίασαν το Ελληνικό Πρωινό της Κρήτης στο ξενοδοχείο MIRAMARE την Τρίτη 16 Απριλίου 2013. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα εξής: Ψωμί Κρίθινο,Ψωμί Προζυμένιο,ΚριθαροκουλούραΜιγάδιΛαγάναΚουκουβάγια με σκορδόλαδο, ντομάτα, ρόκα, φέταΚουμπάνια ΚριτσώτικαΜπουκιές σταρένιες,Μπουκιές ΧαροπάλευρουΠαξιμάδι λαδιού,Παξιμάδι αμυγδάλου,Σφακιανό παξιμάδιΜουστοκούλουραΚουλουράκια λαδιού,Κουλούρια προζυμένια,Κουλουράκια με χαρουπάλευρο,Κουλουράκια κανέλας,Κουλούρι με σουσάμιΣκαφιδωτόΚαλιτσούνια Σητειακά ανεβατάΛυχναράκιαΧορτόπιτάκια τηγανιούΤυροπιτάκια τηγανιούΜυζηθρόπιτες νεράτες με ΜέλιΣαρικόπιτεςΞεροτήγανα – ΔίπλεςΛουκουμάδεςΚαρυδόπιτα Κρητικό ελαιόλαδο,Κρητικό ελαιόλαδο με φασκόμηλο,Κρητικό ελαιόλαδο με αριζμαρί (δενδρολίβανο),Κρητικό ελαιόλαδο με ρίγανη Ελιές κοπανιστές,Ελιές ψιλολιές,Ελιές σταφυδολιές Πάστα πράσινης ελιάς,Πάστα μαύρης ελιάςΓραβιέρα … Read more
Η «στροφή» των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών τα τελευταία δύο χρόνια προς τα εγχώρια προϊόντα διατροφής – μια από τις λίγες ίσως θετικές συνέπειες της κρίσης στην ελληνική κοινωνία – κάνει την εμφάνισή της και στο σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αυτό που ακόμη και γνωστές παροιμίες χαρακτηρίζουν ως «βασιλικό», το πρωινό.
Παξιμάδια και αρτοποιήματα από ελληνικό ελαιόλαδο, μαρμελάδες και γλυκά γυναικείων κατά τόπους συνεταιρισμών, παραδοσιακά τυροκομικά και χυμοί εγχώριων παραγωγών κατακτούν τους πρωινούς μπουφέδες των ξενοδοχείων.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό Κρήτης” την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο Galaxy. Ξενοδόχοι, διευθυντές ξενοδοχείων και chefs παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση της φιλοσοφίας του προγράμματος και τη διαδικασία ένταξης των ξενοδοχείων και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για την ένταξη των ξενοδοχείων της Κρήτης στο πρόγραμμα ‘Ελληνικό Πρωινό’ του Ξ.Ε.Ε.. Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν οι: Μεταξάς Ανδρέας (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΞΕΕ), Χαλκιαδάκης Νίκος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου), Πίττας Γεώργιος (Μέλος ΔΣ ΞΕΕ, Επικεφαλής … Read more
Παρουσιάση του Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης στα Χανιά σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων. Minoa Palace, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, το Δίκτυο Παραγωγών «η Κέρκυρα Παράγει», τον Συνεταιρισμό Βιολογικών Προϊόντων Κέρκυρας και το Κέντρο Unesco του Ιονίου παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό της Κέρκυρας” το Σάββατο 23 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Corfu Palace.
Με στόχο την ένταξη 350 ξενοδοχείων στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» μέχρι το τέλος του 2013, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τη σχέση μεταξύ της τουριστικής δραστηριότητας και της τοπικής κοινωνίας.
Θεσσαλονίκη 7-10 Μαρτίου 2013. Βραβεύσεις στην κατηγορία “Ελληνικό Πρωινό” & παρουσίαση του προγράμματος.
Εξαιρετική.., αίσθηση άφησε στους επισκέπτες της έκθεσης HORECA το πρωινό της Ρόδου, που παρουσιάστηκε στο κοινό στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος «Ελληνικό Πρωινό» που έχει ως στόχο να υιοθετήσουν τα ξενοδοχεία ανά την επικράτεια το σερβίρισμα πρωινού με τοπικά υλικά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα της τουριστικής δραστηριότητας να το καρπούνται και οι τοπικοί παραγωγοί.
Με ταχείς ρυθμούς εξαπλώνεται το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό». Ήδη έχουν ενταχθεί 67 ξενοδοχεία, με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο να θέτει ως στόχο τη συμμετοχή 350 ξενοδοχείων μέχρι το τέλος του 2013 και 1.000 σε ορίζοντα τριετίας.
Περίπτερο & παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Μαγνησίας (Βόλος- Πήλιο) στο πλαίσιο της 8ης HORECA.