8η HORECA (2013) – Ελληνικό Πρωινό της Χαλκιδικής
Περίπτερο & παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Χαλκιδικής στο πλαίσιο της 8ης HORECA.
Περίπτερο & παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Χαλκιδικής στο πλαίσιο της 8ης HORECA.
Περίπτερο & παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Κω στο πλαίσιο της 8ης HORECA.
Περίπτερο & παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Νάξου στο πλαίσιο της 8ης HORECA.
Περίπτερο & παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Μεσσηνίας στο πλαίσιο της 8ης HORECA.
Περίπτερο & παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σαντορίνης στο πλαίσιο της 8ης HORECA.
Περίπτερο & παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ρόδου στο πλαίσιο της 8ης HORECA.
Περίπτερο & παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Λέσβου στο πλαίσιο της 8ης HORECA.
Περίπτερο & παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Μαγνησίας (Βόλος- Πήλιο) στο πλαίσιο της 8ης HORECA.
Το «βαρύ οπλοστάσιο» της ελληνικής παράδοσης επιστρατεύουν οι Έλληνες ξενοδόχοι για να προσελκύσουν απαιτητικό τουριστικό κοινό. Σπιτικές μαρμελάδες, τραχανά, ηπειρώτικες πίτες, λούζες Μυκόνου παντρεύουν οι Έλληνες αρχιμάγειροι με αρωματικά φυτά στη θέση των αβγών με μπέικον, των σαλατών με παρμεζάνα και των γαλλικών ψωμιών.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με την Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου πραγματοποίησε την εκδήλωση παρουσίασης του Ελληνικού Πρωινού της Λέσβου, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, στο Επιμελητήριο Λέσβου. Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν όλα τα ξενοδοχεία, μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, καθώς και οι μονάδες εστίασης που προσφέρουν πρωινό. Οι εκπρόσωποί τους που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του «Ελληνικού Πρωινού Λέσβου» στις επιχειρήσεις τους, αλλά και να λάβουν διευκρινιστικές απαντήσεις σε απορίες και ερωτήματα που εξέθεσαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας. Επίσης να γνωρίσουν επακριβώς το γαστρονομικό πλούτο που διαθέτει το λεσβιακό πρωινό, … Read more
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησαν εκδήλωση για την παρουσίαση, ανάδειξη και προώθηση του Ελληνικού Πρωινού, την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20.00, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou στο Βόλο. Στην εκδήλωση είχαν προσκαλεστεί όλα τα ξενοδοχεία-μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του “Ελληνικού Πρωινού” στις επιχειρήσεις τους, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε απορίες, ερωτήματα και διευκρινήσεις από τον υπεύθυνο της οργάνωσης και προώθησης του “Ελληνικού Πρωινού” εκ μέρους του Ξ.Ε.Ε., κ. Γιώργο Πίττα, και … Read more
«Πάμε να χτυπήσουμε το θυμικό. Εκεί στη γεύση της πάριζας, στο σαλάμι αέρος και σε όλα αυτά. Γιατί ένας που έχει φάει κάποτε σαλάμι αέρος και του το ξαναδώσεις, θα γίνει μια έκρηξη στο μυαλό του και θα του βγουν όλες οι αναμνήσεις από το παρελθόν του»
Προβολή επιλεγμένων αγροτικών προϊόντων σε ξενοδοχεία και τουριστικές εκθέσεις προβλέπει η συνεργασία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Με στόχο την ανάδειξη του άφθονου γαστρονομικού πλούτου όλων των περιοχών της Ελλάδας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) επιτελώντας το θεσμικό του ρόλο, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική ξενοδοχία με σειρά δράσεων, πρωτοβουλιών και προγραμμάτων, ένα από τα οποία είναι το πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού».
Εξαιρετικά δύσκολο είναι να γίνουν προβλέψεις για την έκβαση της τουριστικής περιόδου του 2012, καθώς όλα είναι μια ρουλέτα.
Στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2012 συμμετείχε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού» (Περίπτερο 15 Ισόγειο/02).Πλέον της ενημέρωσης των ξενοδόχων στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού γινόταν προβολή viedo με τα πρωινά των 50 πρώτων ξενοδοχείων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.
Επειδή κάθε ταξίδι, κάθε απόδραση από τις τσιμεντουπόλεις στην ύπαιθρο είθισται να συνοδεύεται από κάποιες ιδιαίτερες γαστριμαργικές ιδιαιτερότητες, για να ολοκληρώνονται οι απολαύσεις της απόδρασης, δημοσιεύουμε μερικές επιλογές για το πρωινό των ταξιδιωτών που μπορούν να το απολαύσουν στις διάφορες περιοχές της χώρας.
Με αφορμή τη συμμετοχή μου σε ένα πάνελ ομιλητών στη Γιορτή της Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο, αλλά και τις συναντήσεις μου με παραγωγούς και ξενοδόχους για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» στην Κρήτη, είχα πρόσφατα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι στη Μεγαλόνησο. Τα αποτελέσματα πλούσια και τα συμπεράσματα αποκαλυπτικά.
Hoteliers and lodgings owners are finally realizing that what they serve their guests for the most important meal of the day is critical to building a unique culinary and tourism identity.
Η πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το Ελληνικό Πρωινό φέρνει στο προσκήνιο τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, εμπλουτίζοντας την τουριστική εμπειρία των ξένων επισκεπτών στη χώρα και ενισχύοντας ταυτόχρονα τον πρωτογενή τομέα και τις τοπικές οικονομίες.